Лудогорец тресна с 2:0 ЦСКА на "Армията" и отново се върна еднолично на първото място в класирането на "А" група. Головете за разградчани забиха Мишо Александров и Върджил Мисиджан.

Разградчани тотално надиграха "червените" и то в София и заслужено си взеха трите точки. Момчетата на Стойчо Стоев демонстрираха модерен и европейски футбол, докато играчите на ЦСКА бяха твърде плахи, летаргични и трагични в този мач.

След тази победа Лудогорец е първи с 40 точки, като води на ЦСКА с 11 точки, армейците са трети. На висота за домакините в тази среща бяха единствено феновете на армейците, които създадоха невероятна атмосфера и не спряха да подкрепят любимците си.


Лудогорец започна здраво мача и още в началото натисна ЦСКА. В 5-ата минута Мишо Александров намери хитро Мисиджан, който излъга Апостол Попов и центрира в наказателното поле на домакините, но там Фо-Поре обаче се бе пласирал добре и изчисти пред погледа на Марселиньо.

Четири минути по-късно гостите изпуснаха невероятно положение. Тогава Мисиджан направи перфектно центриране отляво в пеналта на ЦСКА, където Кайсара от пет метра изпусна да вкара, след като стреля с глава до гредата.

В 27-ата минута Александър Барт игра с ръка на дъгата на наказателното поле, при което последва удар от фаул на Марсиньо, но Владислав Стоянов показа класа и изби.

Малко по-късно Вальо Илиев изведе Емил Гъргоров зад отбраната на гостите, но Бадема се засуети и изпусна. В 28-ата минута Марселиньо намери хитро Мишо Александров, който стреля по диагонала, при което Черни не се намеси добре и топката влетя в мрежата на ЦСКА за 0:1.

Две минути по-късно Лудогорец можеше да вкара отново, но Вальо Илиев със сетни усилия спаси вратата си. Към края на полувремето разградчани създадоха ново положение за гол. В 39-ата минута Мишо Александров шутира опасно към близкия долен ъгъл, но Черни отрази.

Второто полувреме започна с нов шанс за гостите. Кайсара намери Марселиньо в наказателното поле на ЦСКА, където той с плонж прати топката над гредата.

Логичното се случи в 49-ата минута, когато Лудогорец вкара втори гол. Тогава Роман Безяк залъга защитата на ЦСКА и намери Марселиньо, който развинти Менди и Фо-Поре и стреля в гредата, но топката попадна в Мисиджан, който опъна мрежата на армейците за 0:2.

Три минути по-късно Мисиджан бе близо до нов гол, но Черни този път отрази. Това бяха силните минути на гостите, което разгневи феновете на ЦСКА, които започнаха да хвърлят предмети по терена и се наложи Георги Йорданов да отправи последно предупреждение, че ще прекрати мача.

Постепенно темпото на игра сериозно падна. Играчите на ЦСКА се опитаха да изнесат действията в половината на гостите, но така и не се стигаше до сериозни опасности пред Владо Стоянов.

В 71-ата минута Марсиньо центрира към границата на наказателното поле на Лудогорец, където Ивайло Чочев отклони към намиращия се зад него Менди, но той се размина с топката.

Три минути по-късно Йордан Минев се включи в атаката на гостите, но стреля над вратата. Разградчани стигнаха и до нова греда.

Кайсара за пореден път центрира отдясно в наказателното поле на ЦСКА, където Роман Безяк стреля силно с глава, а Черни изби топката в лявата греда. До края на мача не се случи нищо интересно и Лудогорец взе страхотна победа.

ЦСКА - Лудогорец 0:2

Голмайстори:
0:1 Александров (28)
0:2 Мисиджан (49)

ЦСКА: 12. Черни, 19. Попов, 6. Менди, 14. Илиев (к.), 37. Фо-Поре, 5. Янчев, 18. Чочев (75 - 16. Хауърд), Милисавлевич (54 - 7. Сидибе), 23. Гъргоров, 10. Марсиньо, 41. Морейра

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 25. Минев, 5. Барт, 27. Моци, 80. Кайсара, 8. Ешпиньо, 18. Дяков (к.), 93. Мисиджан (69 - 73. Стоянов), 84. Марселиньо (77 - 14. Бургзорг), 7. Александров (89 - 77. Витиня), 9. Безяк