Халфът на Литекс Станислав Генчев най-вероятно ще напусне Ловеч през зимната пауза и ще се завърне на "Герена". Бившият национал, който пристигна през лятото в Ловеч, не е долюбван от треньора Златомир Загорчич и заради това не попада дори в групата за мачовете на тима.

Генчев, който кара втори период в Литекс, започна сезона като титуляр, но след дербито с ЦСКА, загубено с 0:1, изпадна от сметките. През зимата най-вероятно халфът ще напусне града на покрития мост и ще търси развитие в друг клуб. Генчев игра 2 години в румънския Васлуй, като премина в отбора именно от Литекс през 2008 г.

Един от отборите, които се интересуват от Генчев в момента, е Левски. Бившият национал е юноша именно на сините и дори спечели златните медали през сезон 2001/02. С оглед на задаващата се продажба на Владимир Гаджев, то на Герена усилено ще се търси нов човек в средата на терена. С големия си опит и лидерските си качества Генчев би бил един от евентуалните удари в селекцията.

До лятото 32-годишният халф защитаваше цветовете на Лудогорец, като беше с основен принос за двете поредни титли на разградчани. След края на сезона обаче неговият договор не беше подновен и така Генчев стана свободен агент.

Халфът не си намери отбор в чужбина и в крайна сметка подписа с Литекс. Ако той разтрогне договора си с оранжевите, то първата му опция ще бъде Левски. Не е изключено сините дори да извадят пари за халфа, ако успеят Литекс да го пусне да премине на "Георги Аспарухов".