Два от елитните ни отбори - Нефтохимик и Любимец са пред фалит. "Единственият начин да платим задълженията си към БФС е да избутаме до втория полусезон, когато ще получим следващия транш от телевизионните права", заяви административният директор на клуба Николай Тодоров.

Той призна, че са изпратили специално писмо до футболната централа с молба за отсрочка на всички суми, които "шейховете" дължат за глоби и съдийски такси.

Онзи ден БФС напомни чрез уведомително писмо, че девет елитни клуба висят с неплатени глоби и крайният срок за издължаването им изтича този петък. Иначе следва солена глоба, а следващата стъпка е изхвърляне от групата.

Любимец пък изпитва все по-сериозни финансови затруднения и е пред разпад. Ситуацията в клуба се е влошила още повече и четирима от основните футболисти дори са офейкали от потъващия кораб.

Треньорът Красимир Мечев вече не може да разчита на младежките национали Илия Мунин и Янко Ангелов, плюс опитните Дончо Атанасов и Танко Дяков. Четиримата титуляри са си събрали багажа, тъй като повече не могат да чакат за парите, които им дължи клубното ръководство.

В Любимец чакат по няколко заплати и премията за сензационната победа над "Ботев" с 1:0. Тя всъщност е единствената от седмици насам и въпреки вихрения старт новакът едва ли ще се спаси.