Звездата на Ботев Пловдив Абел Анисе може да заиграе в чуждестранен клуб по време на зимната пауза на първенството ни. Скаут на турския Ризеспор е харесал изявите на Анисе в двубоя с Черноморец, когато Абел заби два гола.

Въпросният скаут си е водил бележки за представянето на тези играчи и със сигурност ще го предложи на треньора Риза Чалимбай, стар познайник на Здравко Лазаров, с когото работеха в Ризеспор.

Интересното е, че именно Чимбалай привлече в клуба Шаешу от Черноморец и в момента той е лидер сред голмайсторите в Турция, с повече голове и от легендарния Дидие Дрогба. Човекът на Ризеспор е изгледал и дербито между Левски и Литекс, но там не е останал впечатлен от никого.

В момента Ризеспор е на 8-ото място в класирането, но няма победа в последните си 5 мача. Именно заради това шефовете са дали зелена светлина да се търсят нови попълнения за зимната пауза.

В съ щото време отборът на Ботев започна седмицата с тренировка, в която участие взеха половината от футболистите. Титулярите от двубоя срещу Черноморец получиха почивен ден в понеделник, докато останалите им съотборници направиха едночасово занимание на клубната база.