Ботев Пловдив успя да постигне много важна победа с 2:1 при гостуването си на Славия в двубой от 19-ия кръг на "А" група, който се игра на стадиона в столичния квартал Овча Купел.

Пловдивчани бяха принудени да обръщат резултата, след като първи "Белите" успяха да стигнат до попадение чрез голмайстора си Курдов в 19-ата минута.

С попадения на Анисе и Вандер в 31-ата и 62-ата минути обаче отборът на Мъри Стоилов стигна до успеха.

След този мач Ботев е на 4-ото място в класирането с 34 точки, докато Славия е на 10-ата позиция с 20 точки.

Доста интересно е да се отбележи, че това е първата победа като гост за Ботев над Славия от цели 20 години насам. Освен това с успеха си тимът сложи край на негативната си серия от 7 поредни мача като гост без победа. 
 



Срещата започна с интересна ситуация за гостите и в 4-ата минута Ромарио отправи опасен удар в рамките на вратата, но Петков се намеси добре и успя да улови топката.

Две минути по-късно и Сърмов изпробва късмета си за гостите, но неговият удар не намери очертанията на вратата.

Славия създаде първото си добри положение в 9-ата минута, след като Иванов получи изненадващ пас в наказателното поле, но Стаховяк успя да избие топката и да предотврати опасността.

В 19-ата мнута "Белите" стигнаха до попадение и откриха резултата, което бе дело на Курдов.

Хубав диагонален пас на Янков достигна до Димитров, който от своя страна навлезе от дясно и центрира, а Курдов се извиси най-високо и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата, на Стаховяк.

Гостите бързо реагираха и в 31-ата минута Анисе се разписа за равенството 1:1. Веско Минев центрира от дясно в наказателното поле, а Цветков свали топката с глава към мадагаскареца, който възстанови статуквото.

След няколко минути застой на терена гостите стигнаха до интересна ситуация и в 40-ата минута Вандер стреля от няколко метра, но ударът му мина покрай вратата на Петков.

Минута преди края на полувремето отново бразилецът бе в светлините на прожекторите, след като стреля от фаул, а ударът му за малко не намери целта.

Второто полувреме започна добре за гостите и в 50-ата минута Галчев центрира от фаул, но отбраната на Славия се справи със ситуацията.

Няколко минути след това Галин Иванов навлезе в наказателното поле на Ботев, но защитник на Ботев изчисти.

Гостите осъществиха пълен обрат в 62-ата минута след гол на Вандер.

Банинг загуби топката в средата на терена и Галчев я овладя, след което проби през центъра на терена и стигна до наказателното поле, за да подаде на бразилския си съотборник, който от близка дистанция не сгреши и изведе тима си напред в резултата.

Минута след това Ромарио можеше да увеличи аванса на своя тим след много хубав удар, но топката бе изчистена в корнер. 

В 72-ата минута авторът на втория гол за гостите Вандер получи контузия и бе принудително заменен от Станислав Костов.

Две минути след това Цветков отправи силен удар към вратата на домакините, но топката мина над напречната греда.

В 89-ата минута пред гостите се откри още един шанс, но Анисе нацели гредата, а до края на мача не се стигна до повече голове.

СЛАВИЯ - БОТЕВ 1:2
1:0 Курдов 19'
1:1 Анисе 31'
1:2 Вандер 62'

СЛАВИЯ: Петков, Димитров, Генев, К. Велков, Пашов, Банинг, Янков, Иванов, Сандански (82 - Василев), Силва (75 - Василев), Курдов 

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Джинич, Грънчаров, Минев, Сърмов, Галчев, Вандер (73 - Костов), Ромарио, Анисе, Цветков (79 - Огнянов)