Асът на Ботев Пловдив Тодор Неделев е считал, че повече няма да играе за Ботев, след като получи контузия през лятото. Младокът излиза в последното си дерби на Пловдив, преди да подсили Майнц през януари. Сблъсъкът между Локомотив и Ботев е утре, от 14.00 часа.

"Чувствам се добре. Пожелавам на съотборниците си да са здрави, защото това е най-важното за футболистите. Когато се контузих, помислих че повече няма да играя за Ботев. Радвам се, че се получи друго и благодаря на лекарите", заяви Неделев пред вестник "7 дни спорт".

"Пловдивското дерби е нещото, което най-много ще ми липсва от България след трансфера ми в Германия. От два месеца усилено уча немски език."

"Хората ми пожелават успехи и се радват, че момче от Белозем е постигнало нещо. Осъзнавам, че това ги кара да се гордеят, което е хубаво, но и отговорно."

"Пътят е дълъг и тежък. Трябват много труд, лишения и упорство, ако искаш да постигнеш целите си. Режимът е задължителен. Тук, в България, това не се спазва и от малки децата тръгват по баровете. Мечтите се сбъдват, но за да получиш, трябва да дадеш", добави Неделев.