Треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов-Мъри изригна срещу състоянието на терена на стадион "Локомотив" в парк "Лаута".

Както е известно, по-рано днес "Битката за Пловдив" остана без победител - 0:0. Мъри определи, че срещата се е играла на "нива", която не е позволила да се покаже качествен футбол.

"Точката е точка. Искаше ми се да победим, но не успяхме. На този терен за какъв футбол да говорим? Абсолютна нива. Тичахме, скачахме, играхме. Нека специалистите анализират".

"При всеки втори пас топката отиваше до коленете. Как отборите да комбинират? Чест прави на двата отбора за дербито. Имахме ситуации, но не можахме да реализирахме".

"Имаше фенове, атмосфера, градско дерби, но нивата не ни позволи да играем. Не се получава така футбола. Така не се прави голям футбол", заяви Мъри.

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков пък обяви, че "смърфовете" са изпуснали победата срещу Ботев.

"Резултатът не е справедлив. Играхме добре. Тактически правилно. Отборът на Ботев нямаше чисти положения в мача. Съжалявам, че не реализирахме и не победихме".

"Не съм доволен от това равенство. Преди почивката можехме да вкараме два гола, но не успяхме. В последните минути също имахме ситуация, но отново не приключихме мача в наша полза".

"Явно това са силите на двата състава. Имаме еднакви точки. Повтарям, че ние заслужавахме повече победата", добави Станков.