ЦСКА постигна разгромна победа със 7:0 над Любимец на "Българска армия" в среща от 23-ия кръг на "А" група.

Домакините тотално премазаха своя противник и с лекота спечелиха срещата.

Косоко откри в 6-ата минута, а в 14-ата Карачанаков удвои преднината на домакините. В 45-ата минута Гъргоров покачи преднината на класическа. Василев направи резултата 4:0 в 52-ата минута, а минута по-късно се разписа отново Карачанаков.

В 61-ата минута се разписа и Долапчиев, а крайното 7:0 оформи Чочев в 67-ата минута.

След този мач ЦСКА е на 3-ото място с 42 точки, докато Любимец е 12-и с 18 точки.

С тази победа ЦСКА загря по най-добрия начин за предстоящото дерби срещу Левски за Купата на България.
 



Срещата започна силно за домакините и в 5-ата минута Чочев намери с много хубаво подаване Косоко, който от няколко метра обаче прати топката в аут.

Минута след това обаче бенинецът се реваншира на съотборниците си и успя да открие резултата. Той бе намерен с перфектно извеждащо подаване и се справи с Димитров и Колев, след което  със силен удар вкара топката във вратата на гостите.

В 14-ата минута ЦСКА удвои аванса си след гол на Антон Карачанаков.

Младокът излезе на позиция сам срещу вратаря и без особени проблеми вкара топката във вратата на Любимец.

Марто Петров можеше да покачи резултата на класически, но волето му в 20-ата минута бе неточно и не намери очертанията на вратата.

В 29-ата минута Петров бе намерен в наказателното поле на гостите и отправи прехвърлящ удар, но топката срещна напречната греда. Косоко стигна до топката след това, но от добра позиция я прати високо над вратата.

Две минути след това Карачанаков стреля добре от фаул, но ударът му бе неточен.

В 44-ата минута Милисавлевич направи страхотен пробив  и центрира ниско в наказателното поле на гостите, след което Гъргоров засече топката, но кълбото се спря в тялото на противников футболист.

ЦСКА все пак вкара трети гол в продължението на първото полувреме. Карачанаков бе първоначално изведен сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен. Топката обаче отново се върна при него, след което той я подаде на Бадема, който с прекрасен удар от няколко метра направи преднината на домакините класическа.

Домакините започнаха силно второто полувреме и в 51-ата минута Василев центрира в наказателното поле на гостите, а Сакелариу игра с ръка. Реферът обаче не видя ситуацията и не даде чиста дузпа за ЦСКА.

Все пак обаче "Червените" стигнаха до още едно попадение, което бе дело на Василев в 52-ата минута.

Той засече с глава центриране на Карачанаков от корнер, след което топката срещна дясната греда и влезе във вратата.

Резултатът бе покачен на 5:0. Витанов намери Карачанаков в 53-ата минута, който мушна топката покрай Рашков. 

В следващите минути домакините продължиха с масирания си натиск. В 61-ата минута Долапчиев също се разписа. Той бе намерен от Карачанаков на празна врата и вкара за 6:0. 

Голеадата обаче продължи и в 67-ата минута Чочев вкара за 7:0. Той бе намерен от Долапчиев и с хубав удар прати топката в долния десен ъгъл. 

В 75-ата минута гостите имаха перфектен шанс за почетен гол, но Вълчанов тресна гредата от дистанция. До края нямаше повече попадения.

ЦСКА - ЛЮБИМЕЦ 7:0
1:0 Косоко 6'
2:0 Карачанаков 14'
3:0 Гъргоров 45+1'
4:0 Василев 52'
5:0 Карачанаков 53'
6:0 Долапчиев 61'
7:0 Чочев 67'

ЦСКА: Мболи, Василев, Грънчов, В. Илиев, Милисавлевич, Янчев (56 - Хауърд), Чочев, Карачанаков, Гъргоров (46 - Долапчиев), Косоко, М. Петров (46 - Витанов)

ЛЮБИМЕЦ: Рашков, Димитров, Николов, Минчев, Тевия, Сакелариу, Н. Колев, Петров, Огнянов, Орлинов (67 - Манковски), Вълчанов