Нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров призна, че основната цел на отбора е да се класира за Лига Европа през следващия сезон.

"Най-важното е да се предпазим от контузии, особено сега в началото, когато само след 2-3 тренировки ще вземем участие на този турнир в Испания. Там трябва да играем със сериозни съперници и затова казвам, че трябва да се предпазим от евентуални контузии", каза Камбуров, цитиран от "Дарик".

"Надявам се сега да влезем по-добре в първенството за разлика от лятото, когато в движение сглобявахме нов отбор. Не мисля за спечелването на голмайсторския приз, но ако ми се удаде тази възможност, защо да не вдигна статуетката? Все пак по-важно е как ще върви Локомотив, отколкото моето класиране при голмайсторите на първенството".

"Реалната ни цел е чрез турнира за Купата на България да стигнем до участие в Лига Европа. Уважавам отбора на Добруджа, с който играем на четвъртфинал, но ако ги отстраним, то на полуфинала е въпрос на два мача, с които можем да стигнем до финала на турнира."

"И аз като Здравко Лазаров считам, че ни трябват 1-2, но качествени попълнения. Пожелавам на всичките ми съотборници, както и на мен, да сме живи и здрави и да нямаме контузии".

"През есента играхме на приливи и отливи, но постигнахме нелоши резултати, с които изпълнихме зададената ни цел. Дано след като свърши първият етап на първенството и получим нова цел, да изпълним и нея", завърши своя коментар Камбуров.