Лудогорец ще изиграе девет контроли по време на зимната подготовка в Сандански, Турция и Испания. В края на първия лагер в южния град шампионите ще направят спаринг с български тим.

Двубоят е насрочен за 16 януари. Два дни по-късно Лудогорец заминава за Турция, където в Белек ще срещне Рубин Казан (22 януари), ЧФР Клуж (25), Шериф Tираспол (28) и Гурник Забже (29 януари), съобщава БТА.

Нови четири спаринга предстоят на "орлите" в испанския курорт Рота в периода 2-13 февруари. Имената на съперниците ще бъдат обявени допълнително.

Крилото Михаил Александров пък е подписал нов договор и е обвързал бъдещето си с Лудогорец, потвърди изпълнителният директор на шампионите за 2012 и 2013 година Ангел Петричев. "Александров продължи договора си", лаконичен беше Петричев.

Опитният халф Иван Стоянов продължава да бъде в плановете на треньорското ръководство и клубът от Разград няма намерение да се разделя с него.

"Стоянов ще ми бъде опция. От него зависи дали ще бъде първа, втора или пета опция. Той никога не е отпадал от плановете ни", каза треньорът на тима Стойчо Стоев.