Ботев (Пловдив) ще изиграе втора поредна контрола в Паралимни. В нея "жълто-черните" ще се изправят срещу втородивизионния руски Енисей. Двубоят е от 15:00 часа в сряда.

Съперникът на "канарчетата" в утрешната проверка се намира на единадесето място във временното класиране в Първа дивизия, която практически е второто ниво на футбола в Русия, след Висшата лига.

Енисей (Красноярск) е основан през 1937 г. под името Локомотив, като в историята си е сменил няколко наименования. В следващите си контроли в Агия Напа Ботев излиза срещу Дукла (08.02), Ростов (11.02) и Мика (13.02).

Футболистите на Ботев Пловдив направиха тренировка "на скорост" днес преди обед, съобщава БТА. След почивката вчера следобед, "канарчетата" се завърнаха към двуразовия режим на подготовка.

Първото за деня занимание продължи около час и бе доста динамично, информира клубният сайт. Първата половина от него премина без топка, с интензивни упражнения за пъргавина и координация.

След това дойде ред на центрирания и удари към вратата, при които отново водещо изискване бяха динамиката и скоростта.

За щастие на треньорския щаб всички футболисти са в добро здравословно състояние и отборът продължава да се подготвя в пълен състав.