Литекс разби Берое с 3:0 на своя стадион "Градски" в мач от 24-ия кръг на "А" група. Това бе първи официален тим и за двата отбора през тази година.

Заралии се очакваше, че ще затруднят повече своя противник, но вместо това момчетата на Златомир Загорчич убиха интригата за едно полувреме.

След този мач Литекс е 2-и в класирането с 53 точки, като тимът изостава само на точка от лидера в класирането Лудогорец.

Берое пък е на 8-ото място с 33 точки.

Мачът започна отлично за ловчанлии, които наложиха натиск над противника си и резултатът от него не закъсня много.

В 22-ата минута Данило Асприля направи прекрасен пробив и нахлу в наказателното поле на противника, след което без проблем преодоля Иво Иванов, за да излезе сам срещу вратаря и да реализира.

Джордан можеше да удвои две минути след това, възползвайки се от грешка на Иванов, Той излезе сам срещу вратаря, но Караджов спаси.

Спировски загуби топката в средата на терена, след което тя попадна в Цветанов, който направи хубаво двойно със Славчев и последният вкара за 2:0 в 29-ата минута.

В 45-ата минута Асприля реализира за класическия резултат. Той овладя топката между двама футболисти на противника, след което преодоля и Иво Иванов, за да излезе сам срещу Караджов и да реализира.

Второто полувреме не започна особено интересно и през първите минути от него липсваха добри шансове.

Чак в 68-ата минута Асприля изведе Джордан, който направи за смях противниковата отбрана и излезе сам срещу Караджов, но ударът му бе неточен. До края нямаше повече голове.

ЛИТЕКС - БЕРОЕ 3:0
1:0 Асприля 22'
2:0 Славчев 29'
3:0 Асприля 45+1

ЛИТЕКС: Александров, Попов, Бодуров, Николов, Божиков, Славчев, Джазула (71 - Златинов), Колев, Асприля, Цветанов (62 - Том), Джордан (81 - Манолов)

БЕРОЕ: Караджов, Зехиров, Иванов, Зафиров, Пенев, Елиаш (84 - Аясс), Спировски (75 - Костадинов), Костов, Мартинс, Динков (73 - Керкар), Андонов