ЦСКА чукна с 2:1 Черноморец в Бургас и започна с победа пролетния дял от първенството. Точни за гостите бяха Тони Силва и Вальо Илиев, попадението за домакините бе дело на Карлос Фонсека.

След тази победа червените изпревариха Левски и се изкачиха на третото място във временното класиране, като вече са на девет точки от лидерите от Лудогорец. Бургазлии пък продължават да са в зоната на изпадащите отбори с едва 21 точки.

ЦСКА победи и си взе трите точки, но истината е, че армейците изиграха посредствен мач. Футболистите на Стойчо Младенов имаха и малко късмет, след като стигнаха до трите точки с гол в последната минута на Вальо Илиев.

Черноморец от своя страна показа приятен и здрав футбол, но домакините не си повярваха, че могат да вземат нещо от този мач.


Футболистите на Черноморец започнаха атакуващо мача и стигнаха до първото си положение още във втората минута. Тогава Симеон Райков стреля много добре от пряк свободен удар, но Райс Мболи показа класа и отрази.

"Акулите" продължиха да диктуват темпото и натискаха сериозно армейците, които в тези първоначални минути бяха твърде плахи и припряни.

В 12-ата минута отново Райков можеше да отбележи, като се опита технично да прехвърли Райс Мболи, но вратарят се разтегна и отрази.

Едва след четвърт час игра футболистите на Стойчо Младенов живнаха и успяха да изнесат действията в половината на Черноморец.

В 15-ата минута Мартин Петров проби по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на домакините, но там Траян Траянов се бе пласирал най-добре и изчисти топката.

Последва нова атака на ЦСКА. Гъргоров и Милисавлевич разцъкаха отдясно, след което последва удар на Бадема, но Живкович спаси. Малко по-късно "акулите" изпуснаха невероятен шанс да поведат в резултата.

Фонсека пусна страхотен пас към Ванчо Траянов, който стреля от точката на дузпата, но Райс Мболи отново демонстрира класа и отрази, след което спаси и добавката на Фонсека.

Това бе и най-чистото положение през това първо полувреме за един от двата отбора. До почивката ЦСКА натисна и се опита да вкара, но не стиган до нищо сериозно, а единствено червените се отчетоха с неточни удари на Гуидо Ди Вани и Мартин Петров.

Второто полувреме започна с атаки за ЦСКА. В 53-ата минута Мартин Петров проби по лявото крило и центрира в наказателното поле на Черноморец, където Живкович увисна, но Ивайло Чочев не се възползва и не успя да прати топката в мрежата на домакините.

Червените се опитваха да натискат и да налагат преса, но нещата в атака не им се получаваха, при което Стойчо Младенов реши да замени Мартин Петров с Омар Косоко.

След час игра ЦСКА сътвори страхотна контра, но Гуидо Да Вани стреля твърде слабо и Живкович спаси. Последва нова атака на армейците, но резервата Косоко се засуети в наказателното поле и не успя да нанесе голов удар.

ЦСКА продължи да натиска и логично стигна до гол. В 72-ата минута Емил Гъргоров нахлу в наказателното поле на домакините, след което пусна мек пас към резервата Тони Силва, който технично с глава опъна мрежата за 0:1.

Малко по-късно армейците можеха да вкарат и втори гол, но Косоко изпусна уникален шанс. В 78-ата минута Симеон Райков можеше да изравни, но не успя да вкара от пряк свободен удар.

Това обаче стана само минута по-късно, когато защитата на ЦСКА сгреши нелепо и позволи на Карлос Фонсека да опъне мрежата на Райс Мболи за 1:1.

До края на мача ЦСКА натисна и стигна до победата в последната минута. Тогава Вальо Илиев се извиси след ъглов удар и с глава опъна мрежата на Черноморец за 1:2. Така червените си взеха трите точки и са на трето място в класирането.

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЦСКА 1:2

Голмайстори:
0:1 Тони Силва (72)
1:1 Карлос Фонсека (79)
1:2 Вальо Илиев (90)

Черноморец: 1. Живкович, 10. Бекое, 11. Трайков, 13. Т. Траянов, 17. В. Траянов (к), 20. Пехливанов, 23. Гомес, 25. К. Стоянов, 30. Балтанов, 45. Шоколаров, 87. Фонсека

ЦСКА: 92. М'Боли, 5. Янчев, 11. Милисавлевич, 14 . В. Илиев (к), 17. М. Петров (Косоко), 18. Чочев, 19. Попов, 21. Василев, 23. Гъргоров, 26. Ди Вани (Силва), 37. Фо-Поре