Берое постигна сладка домакинска победа с 1:0 над Славия в мач от 28-ия кръг на "А" група, във втората седмица на плейофите. След този успех Берое вече има 42 точки и остана на седма позиция, докато Славия е на десето място с 34 точки. Победата е трета поредна за заралии в родния шампионат.

Срещата започна с удар на Василев от състава на гостите, от границата на наказателното поле, но той бе прекалено слаб и попадна право в ръцете на Караджов.

Беройци отговориха подобаващо и в 13-ата минута Керкар бе изведен сам срещу Петков, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут.

В следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

Домакините обаче стигнаха до страхотен шанс в 33-ата минута, когато Керкар отново излезе сам срещу Петков, но отново стреля доста нескопосано, макар че този път бе на страхотна позиция.

Второто полувреме започна ударно за домакините и в 48-ата минута те откриха резултата. Елиаш отправи удар от границата на наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата.

Постепенно домакините наложиха натиск над противника в следващите минути и Андонов и Шишков последователно опитаха късмета си, но без успех.

До края на мача нямаше чисти положения, като домакините владееха инициативата и стигнаха до няколко удара. В крайна сметка резултатът се запази.