Ботев Пловдив и Черно море си врътнаха равенство, след като завършиха 1:1 в мач от ХХІХ кръг на "А" група. Точен за "канарчетата" бе Доре, попадението за варненци вкара Георги Божилов.

И двата гола паднаха през първото полувреме. Така след това равенство Ботев събра 50 точки и е на четвърто място, на пет точки от ЦСКА и третата позиция. Армейците обаче имат мач по-малко.

Черно море от своя страна е на шесто място с 46 точки. Ботев леко доминираше в срещата и освен попадението на Доре успя да нацели два пъти гредите.

Варненци обаче стигнаха до най-чистото положение в мача, което бе пропиляно от Бакари. Така двата отбора извъртяха хикс и заслужено си поделиха по една точка.


Ботев започна атакуващо мача и още в началото притисна варненци в собствената им половина. В 7-ата минута Феребори Доре се освободи от защитата на Черно море и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над гредата на гостите.

Малко по-късно Ботев сътвори многоходова атака, при която Огнянов, Анисе и Доре разцъкаха и топката се озова в Куртеан, който стреля, но Георги Китанов спаси.

Така се стигна до 18-ата минута, когато домакините вкараха. Александру Куртеан центрира от корнер и Феребори Доре отблизо успя да опъне мрежата на варненци за 1:0.

Пловдивчани продължиха да атакуват и три минути по-късно можеха да вкарат и втори гол. Тогава  Куртеан центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Черно море, където Хамза игра с глава, но прати топката в аут.

Варненци обаче успяха да изнесат играта в по-предни позиции и успяха да изравнят с първото си по-сериозно положение. В 23-ата минута Мишо Венков проби по лявото крило и намери хитро Георги Божилов на дузпата и той направи безпомощен Адам Стаховяк за 1:1.

Това даде криле на варненци и в следващите минути те диктуваха събитията на терена. Иван Коконов навърза защитата на Ботев, но се засуети и бе блокиран преди да нанесе голов удар. След това и Кирил Котев стреля с глава, но неточно.

Към края на полувремето Ботев се активизира, но стигна само до едно положение, при което Александру Куртеан нацели страничната греда зад Китанов.

Второто полувреме започна с натиск на Ботев, но последователно Хамза и резервата Луис Педро не успяха да вкарат.

В 55-ата минута Веско Минев проби отляво и центрира в наказателното поле на Черно море, където топката достигна до Куртеан, който стреля от воле, но отново натресе гредата зад Георги Китанов.

След час игра най-дейният в състава на Ботев - Куртеан, стреля опасно, но над вратата на гостите. Доре също имаше шанс за попадение, но прати топката до гредата.

Така се стигна до 65-ата минута, когато Бакари бе изведен сам срещу Адам Стаховяк, но нападателят стреля в главата на Стаховяк и пропусна уникален шанс за гол.

Пет минути по-късно Луис Педро проби по крилото и центрира успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на гостите.

Постепенно играта леко се накъса, темпото падна, а действията се пренесоха основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения пред една от двете врати.

Към края на срещата Ботев натисна, но не стигна до чисто голово положение. Така двата отбора завършиха с равенство и си поделиха по точка.

БОТЕВ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

Голмайстори:

1-0 Феребори Доре (18)
1-1 Георги Божилов (23)

Ботев: 1.Стаховяк, 28.Филипов, 4.Лукин, 8.Спрокел, 14.Минев - к., 16.Иршак, 17.Анисе, 7.Огнянов (46 - Луис Педро), 8.Куртеан (78 - Ромарио Коргзорг), 3.Доре, 9.Хамза (74 - Иван Цветков)

Черно море: 33.Китанов, 5.Станчев (58 - Александър Александров), 6.Котев, 91.Ж. Атанасов, 4.Венков, 8.Бергонси, 10.Паланков, 17.Коконов, 9.Бакари, 14.Божилов (75 - Димо Атанасов), 11.Домовчийски (54 - Стенли Окоро)