Левски победи с 2:0 Локомотив Пловдив на "Лаута" и се изкачи на четвърто място в класирането, с равен брой точки с Ботев Пловдив.

"Сините" записаха втори пореден успех с треньор Елин Топузаков и вече са само на пет точки от третото място и от ЦСКА. Двата гола за Левски забиха Валери Божинов и Владо Гаджев през второто полувреме.

Локо завърши мача в намален състав, след като Тижани Белаид бе изгонен с директен червен картон. Секунди по-късно пък час от осветлението на "Лаута" изгасна, но съдията Таско Тасков нареди срещата да се доиграе.

Феновете и на двата отбора издигнаха транспаранти срещу президентите си. "Коко, вън" се четеше на трибуна "Спорт клуб" и "Батков - вън" в гостуващия сектор.

Като цяло Левски доминираше в мача, създаде по-чистите положение, вкара два гола и заслужено си взе победата.

Така "сините" записаха две последователни победи над пловдивските отбори и отново се върнаха в битката за третото място и Лига Европа.


Срещата започна с атаки и към двете врати. В 4-ата минута Радослав Цонев можеше да вкара, но Йордан Господинов спаси.

Малко по-късно Здравко Лазаров стреля от дъгата на наказателното поле, но Блажевич се намеси отлично. В 8-ата минута "сините" изпуснаха уникален шанс за гол.

Владо Гаджев изведе Валери Божинов сам срещу Господинов, но Божо стреля от външната страна на мрежата и не успя да вкара.

Локо отговори с опасна атака, но Блажевич изпревари Здравко Лазаров и спаси отбора си от сигурен гол.

Постепенно темпото на игра леко падна, а действията се пренесоха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

Едва в 36-ата минута Левски можеше да стигне до гол, след като Асен Георгиев обърка Йордан Господинов, но за щастие на пловдивчани Валери Божинов не стигна до топката и не можа да я прати в мрежата на домакините.

Второто полувреме започна с положение за Локо. В 56-ата минута Мартин Камбуров развинти Чмовш и Белаид в наказателното поле, последва шут, но в аут.

Пет минути по-късно "сините" поведоха в резултата. Резервата Стивън Петков засече с глава центриране отляво и удари гредата, но топката попадна във Валери Божинов, който без проблеми направи 0:1.

Локо можеше да изравни малко по-късно. Тогава Спас Делев се озова на чиста позиция и стреля отблизо, но Блажевич отрази.

Пловдивчани претендираха, че топката е минала голлинията, но от повторенията се видя, че съдията Таско Тасков правилно е отсъдил.

В 72-ата минута Левски вкара втори гол и реши мача. Владо Гаджев направи двойно с Димитър Макриев и технично вкара за 0:2.

Три минути по-късно Владислав Мисяк се озова сам срещу Господинов, последва техничен удар, но топката облиза горната греда на пловдивчани.

В 76-ата минута Локо остана в намален състав, след като директен червен картон бе показан на Тижани Белаид, за грубо влизане срещу Даниел Димов.

До края срещата се доиграваше, а и осветлението на "Лаута" частично изгасна, но съдията Таско Тасков нареди срещата да се доиграе и така Левски взе победата и трите точки.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЛЕВСКИ 0:2

Голмайстори:

0:1 Божинов 61'
0:2 Гаджев 72'

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 12. Господинов, 30. Тодоров, 33. Тунчев, 18. Георгиев, 87. Диего, 28. Илиадис, 42. Намуши (Т. Белаид), 91. Гади, 77. Лазаров (Мендес), 7. Делев, 11. Камбуров

ЛЕВСКИ: 1. Балжевич, 4. Ангелов, 3. Белаид, 17. Чмовш, 40. Нунеш, 25. Д. Димов, 45. Гаджев, 21. Р. Цонев (Бастос), 75. Бру (Петков), 22. Мисяк, 10. Божинов (Макриев)