Берое постигна класическа победа с 3:0 над Черноморец в среща от 30-ия плейофен кръг на "А" група, която се игра на стадиона в Стара Загора.

"Заралии" нямат загуба в пет мача поред и отборът продължава да демонстрира добра форма, като след този мач тимът остава на 8-ата позиция с актив от 46 точки, докато "Акулите" са в зоната на изпадащите с 31 точки. Отборът на Херо заема 11-ото място.

Домакините стартираха мача много силно и в 8-ата минута откриха резултата. Аясс видя Жуниор, но Дамчески го изпревари и чукна топката. Тя обаче попадна в краката на Андонов, който с удар от дъгата изпрати топката в опразнената врата на гостите и така даде аванс на заралии.

Берое удвои преднината си в 19-ата минута, след като Пенев намери с хубав и дълъг пас Жуниор, който с прекрасен диагонален удар от наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата.

В 42-ата минута всичко свърши, след като домакините вкараха и трети гол. Керкар центрира от фаул в наказателното поле, а Костадинов засече топката с глава и я прати във вратата на гостите. До края на мача темпото драстично падна и нямаше повече попадения.