ЦСКА тресна с 2:0 Ботев Пловдив на стадион "Българска армия" и отново се завърна на второто място в класирането.

Червените са с равен брой точки с Литекс, но дръпнаха с осем пред Левски и със седем пред Ботев Пловдив в битката за Топ 3 и място в Лига Европа.

Попаденията в мача забиха Омар Косоко в 50-ата минута и Иван Стоянов в добавеното време.

ЦСКА категорично надигра пловдивчани, доминираше през по-голямата част от мача, създаде половин дузина голови положения, заби две попадения и заслужено си взе победата.

Ботев от своя страна не показа най-доброто, на което е способен, като едва в края на срещата тръгна в атака и дори при 1:0 удари греда чрез Хамза, но логично получи нов гол и загуби.


ЦСКА започна атакуващо мача и още в началото натисна гостите от Пловдив в собствената им половина.

В 6-ата Омар Косоко развинти отбраната на гостите отдясно и центрира остро в наказателното поле на Ботев, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата.

Отговорът на пловдивчани бе удар от пряк свободен удар, но Сънди успя да избие с глава. ЦСКА отново взе инициативата и се хвърли в атаки.

В 21-ата минута Косоко отново се пусна по лявото крило, след което нахлу мощно в наказателното поле, но там бе блокиран в последния момент от Абел Анисе.

Последва нов шанс за армейците. Марти Петров намери хитро Иван Стоянов пред границата на наказателното поле, но той се засуети да нанесе голов удар и топката му бе отнета от Филипов.

В тези минути домакините изцяло контролираха играта и доминираха, но така и не стигаха до попадение. Едва в края на полувремето Ботев погледна към вратата на армейците, но удар на Куртеан бе спасен без проблеми от Райс Мболи.

Второто полувреме започна с гол за ЦСКА. В 50-ата минута Мартин Петров проби по лявото крило и центрира перфектно към Омар Косоко, който с глава отблизо вкара за 1:0.

В следващите минути червените натиснаха здраво пловдивчани, но така и не се стигна до ново попадение.

След час игра Тони Силва направи пробив по дясното крило и навлезе в пеналта на пловдивчани, където се свлече на тревата, но съдията Никола Попов не свири дузпа, а даде знак играта да продължи.

В ответната атака Вандер Виейра стреля от дъгата на наказателното поле, но твърде неточно. В следващите минути играта се накъса, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

Така се стигна до 87-ата минута, когато Ромарио проби отляво, но Апостол Попов го блокира успешно. Пловдивчани се хвърлиха да изравняват и само три минути по-късно стигнаха до най-чистото си положение в мача.

Тогава след разбъркване в пеналта на червените, топката стигна до Юнес Хамза, който стреля остро и разтресе горната греда над Райс Мболи.

Последва и удар на Доре, но той отблизо направи нов пропуск. Така се стигна до 93-ата минута, когато ЦСКА сътвори страхотна атака.

Иван Маркович изведе перфектно Иван Стоянов сам срещу Стаховяк и без проблеми го преодоля за 2:0. Армейците взеха победата и отново се върнаха на второто място и докосмат участие в Лига Европа.

ЦСКА - БОТЕВ 2:0

Голмайстори:
1:0 Омар Косоко (50)
2:0 Иван Стоянов (90)

ЦСКА: М'Боли, Попов, Крачунов, Менди, Фо-Поре, Сънди, Чочев, Гъргоров- к., И. Стоянов, М. Петров (60'- Т. Силва), Косоко (66' - Маркович)

Ботев: Стаховяк, Христов- к., Лукин, Бенга, Филипов, Куртеан (78'- Огнянов), Иршак (78'- Ромарио), Анисе, Доре, Вандер (82'- Педро), Хамза