Черно море и Литекс не се победиха в сблъсък от 34-ия кръг на "А" група, първа седмица на плейофите. Мачът се игра на стадион "Тича" във Варна.

След този мач ловчанлии запазиха второто си място в класирането с актив от 65 точки, докато "Моряците" са на 6-ата позиция с 51 точки.

С този резултат шансовете на ловешкия клуб да спечели титлата намаляват значително, тъй като Лудогорец е на 5 точки от върха, а освен това има мач по-малко.
 



Мачът започна с добро темпо, като в средата на първата част се стигна до две интересни ситуации. В 17-ата минута Дани Георгиев се сблъска с Джордан, но реферът не отсъди нищо и нареди играта да продължи.

Нападателят на Литекс обаче успя да се изправи и да отправи удар, който бе отразен от Китанов и младият страж изби топката в корнер.

Пет минути след това имаше още една спорна ситуация, след като Китанов се сблъска с Джордан в наказателното поле, като в ситуацията ритна колумбийския футболист, но отново дузпа нямаше, макар, че нямаше да е грешка да бъде отсъдена такава.

До края на полувремето нямаше интересни ситуации и резултатът се запази при нулево реми.

След почивката обаче все пак паднаха голове. Десет минути след подновяването на играта Джордан откри за Литекс след плътен удар по земята.

Toчно три минути след това домакините изравниха, след като Бакари засече топката с глава след пряк свободен удар.

В 79-ата минута попадение на Котев не бе зачетено, тъй като реферът отсъди нарушение на Георги Божилов в атака. Минути по-късно 32-годишният защитник, който днес има рожден ден, спаси своите от попадение, след като изчисти кълбото точно преди Джордан да се разпише на празна врата.

В 93-ата минута Ваюши стреля от близо 25 метра, но Китанов се намеси сигурно и спаси точката за своя тим.

До края на мача не паднаха повече голове.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛИТЕКС 1:1
0:1 Джордан 55'
1:1 Бакари 58'

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Д. Георгиев, Станчев, Котев, Венков, Бергонси, Паланков, Коконов (87-Пешков), Г. Божилов, Окоро (36-Атанасов), Бакари (90-Расим)

ЛИТЕКС: Пиргов, Бодуров, Божиков, Миланов, Берберович, Славчев, Цветков, Том, Ваюши, Джордан, Манолов (56-Асприля)