Голямото пловдивско дерби между Локомотив и Ботев бе прекратено при резултат 0:0 в 42-ата минута. Причината за това бе поведението на феновете, на "Смърфовете", които не спряха да хвърлят бомбички.

Мачът бе от 34-ия кръг на "А" група, а от доста време насам е ясно, че феновете на Локо са в открита война с боса на отбора Константин Динев. Първоначално срещата бе прекратена временно, но след това реферът Георги Кабаков взе решение, че няма смисъл да застрашава здравето на футболистите и така двубоят бе прекратен. Тепърва предстои да се види, дали ще бъде присъдена служебна победа за Ботев и какво наказание ще получи Локо.

Срещата между двата тима започна на високи обороти, като още във 2-ата минута Хамза пое топката и центрира остро в наказателното поле, но нямаше кой да засече кълбото.

Минута след това Делев отправи силен удар, който премина покрай вратата. Феновете на домакините от Локо изсипаха доста бомбички на терена и срещата бе прекратена за няколко минути.

Ботев имаше добър шанс в 12-ата минута, след като Вандер видя Огнянов на добра позиция, след което бившият футболист на Левски стреля. Данчо Тодоров обаче изби топката буквално от голлинията.

Две минути по-късно Здравко Лазаров получи контузия и бе принудително заменен от Дани Кики, което бе много голям удар за Локо

В следващите минути играта бе равностойна, като нямаше чисти положения пред двете врати.

В 42-ата минута феновете на Локо метнаха на терена поредната си бомбичка, която падна близо до Сърджан Лукин, след което румънецът падна на земята. Въпреки, че се изправи веднага реферът Георги Кабаков прекрати срещата и прибра двата отбора в съблекалните.