Легендата на Локомотив Пловдив Христо Бонев заяви, че след около месец ще стане ясно бъдещето на клуба. Той призна, че по време на състезателната му кариера не е бил пуснат да играе в Ювентус и Бока Хуниорс.

„Има един месец до края на първенството. Тогава ще има яснота около бъдещето на Локомотив Пловдив. Надявам се да победим в днешното дерби с Ботев и да имаме по-добро настроение за утрешния празник”, каза Христо Бонев пред bTV.
 
„Феновете на Локомотив вчера излязоха с декларация и казаха, че ще подкрепят отбора в дербито, което означава, че те преди всичко много обичат Локомотив.”

„Най-големият капитал на Локомотив са феновете, това е било винаги. Част от тях водят война със собственика Константин Динев, а заради това той сърдит.”
 
„Най-добрите отбори в България са Лудогорец, Литекс, Левски и ЦСКА. Въпреки финансовите затруднения слагам и двата софийски. Днешно време всичко опира до пари. Много хора има затруднения. Вероятно и собственикът на нашия клуб има такива.”
 
„Първата ми заплата беше 25 лева, получих я, когато бях войник. Премиите бяха също горе-долу толкова. Сега футболистите са професионалисти и далеч повече мислят за пари.”

„Чужденците също идват тук за пари и да взимат повече от нашите футболисти. Едно време се играеше повече за чест. Имах оферти от Левски и ЦСКА, но прецених, че не мога да предам Локомотив.”

„На по-късен етап ме искаха Ювентус, а в края на кариерата ми и Бока Хуниорс. По онова време футболисти не можеха да излизат от България. В крайна сметка правителството реши, че мога да премина в АЕК срещу сумата от 150 000 долара”, добави Бонев.