Треньорът на Ботев Пловдив Мъри Стоилов също както своя колега Сашо Станков остана много разочарован от прекратеното пловдивско дерби срещу Локомотив. Причината бе във феновете на домакините, които не спряха да хвърлят бомбички и реферът в крайна сметка прецени, че обстановката е твърде опасна за футбол.

„На този светъл празник не смятам, че трябва да се случват такива неща. Много е неприятно, но се видя, че това няма да спре. Напоследък в държавата взе да властва простотията. Имаше феърплей на терена и имаше и добри съдийство“, коментира Стоилов.

„Винаги футболът трябва да възтържествува. Вече всичко е факт. Съдията обяви, че прекратява срещата заради опасност за здравето на играчите. Аз подкрепям това решение и смятам, че е правилно. Всички казаха, че са единодушни при взимането на това решение“, добави наставникът на Ботев.

"Не видях Лукин да има видими наранявания от бомбичката.“

"Мисля, че съдията постъпи правилно. В този случай по-важен е човешкият живот пред мача. Имахме две ситуации, които не реализирахме. Можеше да говорим за футбол, ако мачът не бе прекратен. И да се доиграе мачът, ще е без фенове. Аз ако бях футболист в онази зона, щях да се притеснявам значително.

"Нормално е да има притеснения за Купата. Все още нищо не е решено там. Запазих двама играчи, за да мога да разчитам на тях“, продължи треньорът на „канарчетата“.

"Смятам, че в началото се опитахме да играем футбол, въпреки терена и съперника. Мисля, че щеше да се получи мач. Аз нося отговорност за здравето на футболистите.“

"Играчите са подготвени да играят сряда – събота.

"Наложи се двама-трима футболисти да ги запазя за мача срещу Локомотив София. Когато бях играч, прекъснаха мач между Миньор Перник и Левски по същите причини. Това са неща, които изобщо не трябва да се случват в спорта. При нас глупостта мина всички граници“, каза още Станимир Стоилов.