Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев, заедно със своите съдружници в популярното столично заведение "Найт Флайт", се включи с 10 хиляди лева в спонсорството за честване на вековния юбилей на спортен клуб Левски.

Ръководството на Левски публикува на официалния си уебсайт обновената финансова схема, която беше показана от Константин Папазов по време на пресконференцията в сряда.

На нея, под 10-хилядните спонсори, вече има логота на четири компании, като новите са на "Еврофутбол" и на "Найт Флайт", където Тонев има дялово участие.

Вече са заети и допълнителни шест номера в т.нар. "Клуб 100", където компании и частни лица даряват по хиляда лева. За 24 часа организаторите на юбилея от "Фонд 100 години Левски" са успели да съберат 21 хиляди лева.

В това число не влизат суми, получени от ДМС и закупуване на фен-артикули. "Провеждането на юбилея зависи изцяло от ангажимента, който ще поеме левскарската общност, но в същото време смятаме, че това е огромен исторически шанс и привилегия".

"Тази кауза идва, за да покаже, че неслучайно Левски е най-обичаният български спортен клуб", казаха организаторите, цитирани от БТА.