Лудогорец може да отнесе солено наказание от УЕФА заради феновете си. Според румънската преса от ръководството на Стяуа са сезирали европейската футболна централа по повод скандиранията на агитката на българите по време на мача в Букурещ.

Според северните ни съседи около 1500 фена на Лудогорец скандирали „Цигани, цигани“ на няколко пъти по време на срещата, която завърши с победно 1:0 за Стяуа, с гол в края на мача.

Човек на УЕФА е описал случилото се и това може да донесе парична глоба за "орлите". Най-тежкото наказание в този случай е срещата реванш след седмица в София да се играе пред празни трибуни.

В същото време все повече фракции на ЦСКА обявиха, че ще подкрепят румънците в реванша с Лудогорец.

Както е известно, червените са в отлични отношения с феновете на Стяуа, които често на домакинските си мачове скандират в подкрепа на ЦСКА и издигат транспаранти в чест на българските армейци.

Не е тайна пък, че червените ултраси ненавиждат Кирил Домусчиев, който преди две години изпрати в сектора с фенове на ЦСКА биячи с бухалки и боксове да се "справят" с гостуващите привърженици.

През пролетта по подобен начин ултрасите на Левски подкрепяха Лацио, когато италианците гостуваха на разградчани в Лига Европа.