Лудогорец едва оцеля при визитата си на Локомотив София и издрапа реми 2:2 в срещата от 6-ия кръг между двата тима, която се игра на стадиона в столичния квартал Надежда. 

Гостите бяха без голяма част от основните си играчи, като извън групата останаха Хамза, Терзиев, Ангуло, Моци и Дяков, а освен това Стоянов и Мишо Александров седнаха на пейката.

Анисе откри за "Орлите" в 9-ата минута след страхотен удар от дистанция, но с още по-красив гол от 30 метра Елтон изравни в 31-ата. Попадението за обрата бе дело на Том в 46-ата минута, но Анисе реализира в 83-ата минута и донесе ремито на отбора си.

Гостите доиграха мача с 10 души, след като Шоко получи втори жълт и червен картон в 68-ата минута. 

След този мач Лудогорец заема 2-ото място в класирането с актив от 11 точки, докато Локо е на 5-ото място с 8 точки.
 



Срещата започна по най-добрия възможен начин за гостите от Разград и те стигнаха до гол аванс още в 9-ата минута.

Анисе откри резултата, след като размина няколко играчи на противника, след което финтира Бранеков и с плътен удар от 20 метра даде аванс на отбора си.

Няколко минути след това Ливраменто опита да отправи удар около дъгата, но Барт застана на пътя му.

В 19-ата минута Безяк направи страхотен пропуск и изпусна да удвои аванса на отбора си.

Toй бе изведен сам на почти празна врата от Абало. Словенският нападател обаче нацели много лошо топката и тя премина над напречната греда.

В 31-ата минута Локо изравни чрез Елтон. Той възстанови статуквото с уникално изпълнение от 30 метра, по диагонала. Получи топката от Ливраменто и без да си я спре шутира покрай Чворович. 

Малко преди края на полувремето Мисиджан отправи удар от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Митрев.

След почивката Локо шокира неприятно противника и стигна до пълен обрат в 46-ата минута с гол на Том.

Първоначално Шехуди центрира, а Генов остана под топката, но Том я засече във вратата.

В 55-ата минута Бранеков можеше да направи преднината на домакините още по-внушителна, но се размина с топката на сантиметри от добра позиция в наказателното поле и така, и не успя да засече центрирането на Романов. 

В 60-та минута реферът Никола Попов удари сериозно рамо на Локо, след като спести нарисуван втори жълт картон на Том. 

Гостите опитаха да изравнят резултата и създадоха две добри ситуации. При първата Мисиджан обаче бе застигнат от противников бранител, след като бе изведен първоначално сам срещу Митрев.

При втората ситуация пък стражът на домакините спаси удар на Ешпиньо при който имаше и рикошет в тялото на Бранеков.

Лудогорец получи още един удар, след като в 68-ата минута Шоко получи втори жълт и червен картон.

Пет минути след това Ешпиньо изпълни фаул от добра позиция, но прати топката право в стената.

В 79-ата минута Том можеше тотално да нокаутира клетите гости, но направи невероятен пропуск. Центриране от корнер бе свалено от Хаджиев на далечната греда, където бразилецът бе оставен абсолютно сам, но от половин метър не успя да засече топката. 

В 83-ата минута Анисе изравни след рикошет при не особено силен удар. Той отправи удар от дистанция, а топката рикошира в противников футболист и залъга Митрев, като влезе в противоположния ъгъл на който беше вратаря. До края така и нямаше повече голове.

ЛОКО СФ - ЛУДОГОРЕЦ 2:2
0:1 Анисе
1:1 Елтон 31'
2:1 Том 46'
2:2 Анисе 83'

ЛОКО СФ: Митрев, Хаджиев, Ранджелович, Бранеков, Елтон, Ливраменто (78 - П. Димитров), Иванов, Том (85 - Трифонов), Шехуди, Романов, Генов

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Кайсара, А. Александров, Барт, Шоко, Ешпиньо, Вандерсон (65 - Ернандес), Мисиджан, Абало (46 - Александров), Безяк (78 - Кишада)