Литекс удари с 2:0 Славия на стадиона в "Овча купел" и се изравни с ЦСКА на първото място в класирането. Армейците обаче са с мач по-малко, като по-късно днес гостуват на Локомотив Пловдив.

Попаденията в мача забиха Омар Косоко през първото полувреме и автогол на Кире Ристевски в края на срещата.

Така Краси Балъков успя да изведе "оранжевите" до върха в "А" група, след като в началото на първенството Литекс се намираше на дъното.

Литекс доминираше през по-голямата част от мача и заслужено си взе победата. Славия от своя страна за пореден път разочарова, записа нова загуба и Милен Радуканов този път може и да бъде уволнен от Венци Стефанов.


Срещата на стадиона в "Овча купел" започна скучно и мудно, като в началото темпото на игра бе приспивно, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

В 15-ата минута Милен радуканов се принуди да направи смяна, тъй като Станислав Генчев се контузи и на негово място влезе Димитър Георгиев.

Постепенно Литекс взе инициативата, натисна и успя ва вкара. В 23-ата минута Кристиян Малинов пусна към Джордан, който развинти Везалов, не успя да намери мрежата на "белите", Косоко обаче се добра до топката и на празна врата направи 0:1.

Гостите продължиха да атакавут и можеха да забият и втори гол, но Асприля пропусна. Едва след половин час игра Славия се добра до първата си ситуация, но Мишел Платини от изгодна ситуация стреля в аут.

До края на полувремето домакините натиснаха, но така и не стигнаха до чисто голово положение.

Второто полувреме започна с натиск за Славия. В 47-ата минута Крум Стоянов се озова на чиста позиция в наказателното поле на Литекс, но се забави и бе блокиран.

"Белите" продължиха да атакуват, но десет минути по-късно с пропуск се отчете Платини. Това бяха силните минути на Славия, но домакините така и не успяха да изравнят.

След час игра Литекс скочи за дузпа, но такава не им бе дадена, тъй като Косоко театрално падна в наказателното поле и заслужено му бе вдигнат жълт картон.

Шест минути по-късно Ристевски нахлу в пеналта на ловчанлии, но там бе блокиран отлично от Пламен Гълъбов. Постепенно играта се пренесе в средата на терена, където двата отбора се бяха вкопчили в здрава битка.

В 75-ата минута Джордан бе изведен сам срещу Емил Петров, но не успя да го преодолее, последва и удар на Илия Миланов, но неточно в аут.

До края на срещата Литекс контролираше действията на терена, не даде почти никакъв шанс на Славия.

В продължението оранжевите дори стигнаха и до ново попадение, когато Кире Ристевски си заби автогол и гостите заслужено си взеха победата, с която се изкачиха на върха в класирането.

Славия - Литекс 0:2

Голмайстори

Омар Косоко (23)

Кире Ристевски (94 - автогол)

Славия: 12 Емил Петров 91 Крум Стоянов 3 Димитър Пиргов 4 Кире Ристевски 26 Димитър Везалов 25 Цветомир Панов 11 Мичел Бургзорг 8 Станислав Генчев (16' Георгиев/69' Бижев) 7 Джереми Манзоро 10 Фернандо да Силва (79' Василев)20 Мишел Платини 71 Диего Фераресо;

Литекс: 31 Винисиус Баривиейра 3 Антон Недялков 4 Пламен Гълъбов 6 Джаксън Менди 18 Илия Миланов 93 Петрос Бумал 88 Никола Колев (72' Ваюши) 15 Кристиан Малинов 70 Данило Асприля (80' Ангелов) 9 Уилмар Джордан 20 Омар Косоко