Звездата и голмайстор на Левски Валери Божинов заяви, че целта му е отново да попадне сред избранниците на Любо Пенев в националния отбор.

Снощи Божинов донесе победата на "сините" с гол от дузпа в продължението на мача с Черно море на "Герена".

„Искам да поздравя моите колеги. Играем трудно, създаваме положения, но трудно вкарваме. Когато загубиш от ЦСКА, знаем, че напрежението е доста голямо. Когато и да играеш, трябва да имаш сърце и мъжки достойнства".

"Не е лесно, но когато си поел тази отговорност трябва да се бориш и да правиш така отборът да върви добре. Надявам се за в бъдеще да върви нагоре".

"Имаме нужда да не гледаме този стадион празен, а пълен. Знам, че хората очакват много от мен и очакват да вкарвам. Когато отборът играе добре и ние нападателите ние ще играем добре“.

„За мен пробите в Уест Хем бяха голямо предизвикателство. Поздрави ме за това, което направих. Ако не мина тестове, не мога да тренирам с тях. Казаха, че съм окей, след това ми каза, че има достатъчно нападатели и си пожелахме успех".

"Отидох и пробвах нещата, надявам се за в бъдеще нещата да се получат.  Нещата не се получиха, но аз ще се боря докрай. Какви ли неща не се изписаха. Само негативизъм, и отрицателни неща. Моята цел е да се върна в националния отбор. Няма да го крия.“

„Поех отговорност да остана в Левски. Както видяхте, аз избрах да бия дузпата, можеше да стане и като в Спортинг, но поех отговорност. На всеки е тежко да стои резерва. Не ми е приятно, но не е хубаво, но така е в големите клубове. Моето желание е да играя във всеки мач“, добави Божинов.