ЦСКА победи разгромно с 4:0 Хасково и отново излезе еднолично начело на "А" група.

Армейците нямаха никакви проблеми с новаците и след голове на Вальо Илиев и Тони Силва през първото полувреме и на Йоахим и Буш в края на срещата, си взеха спокойно трите точки.

На стадион "Българска армия" нямаше интрига. ЦСКА набута две попадения преди почивката, след което спокойно разиграваше и контролираше играта, вкара още два пъти и стигна до успеха.

Гостите от своя страна не показаха нищо смислено в атака и логично записаха загуба. Така ЦСКА отново е №1 в класирането и вече е едноличен лидер.


ЦСКА започна здраво мача и още в началото натисна сериозно гостите от Хасково. В третата минута Апостол Попов, Бергонси и Маркиньос си размениха подавания, след което Тони Силва бе изведен на чиста позиция, но пропусна.

Седем минути по-късно Апостол Попов намери Суарес, който стреля опасно, но в аут. Домакините продължиха да доминират и да натискат гостите, които основно се защитаваха.

В 15-ата минута Карачанаков центрира от ъглов удар и Буш стреля с глава, но Боян Пейков спаси. Малко по-късно дойде и първата възможност за Хасково.

Хубенов проби по крилото, последва остро центриране в наказателното поле на ЦСКА, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на домакините.

Армейците се хвърлиха още повече в атаки и логично вкараха. В 23-ата минута Антон Карачанаков центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Хасково, където Вальо Илиев подложи крак и прати топката в мрежата на Хасково за 1:0.

Този гол даде спокойствие на червените, които спокойно задържаха топката и не даваха никакви шансове на новаците. След половин час игра Суарес залъга двама защитници на Хасково и стреля остро, но топката мина до гредата.

Четири минути по-късно Тони Силва изстреля страховита тупалка от около 30 метра и едва не скъса мрежата на Хасково за 2:0. Армейците бяха близо до нов гол, но с пропуск се отличи Антон Карачанаков.

Второто полувреме започна с нов шанс за ЦСКА. Румънецът Буш стреля отлично от упор, но прати топката в гредата. Последва и положение пред Антон Карачанаков.

Карата направи пореден пробив по крилото и шутира остро, но в аут. Постепенно темпото на игра леко падна, а играта още повече се накъса с няколко смени в двата отбора.

ЦСКА контролираше действията и спокойно разиграваше в средата на терена, докато гостите от Хасково се бяха прибрали в собствената си половина.

След час игра Маркиньос овладя топката в средата, залъга трима играчи на Хасково и стеля от дъгата на наказателното поле, но топката профуча над гредата на гостите.

Отговорът на новаците бе тупалка на резервата Чипилов, но в аут. Това бяха най-силните минути на гостите, но те не се възползваха от грешните отигравания на армейците и не успяха поне да намалят.

В 75-ата минута Апостол Попов намери Маркиньос, който хитро продължи към Тони Силва, последва остър шут, но в аут. Последва и страхотно спасяване на Боян Пейков.

До края срещата ЦСКА контролираше действията и набута нови два гола. Първо в 88-ата минута резервата Йоаким отблизо опъна мрежата на гостите, а две минути по-късно Боян Пейков сгреши детински и позволи на Буш да вкара за крайното 4:0.

ЦСКА - Хасково 4:0

Голмайстори:
1:0 Вальо Илиев (23)
2:0 Тони Силва (34)
3:0 Йоаким (88)
4:0 Буш (90)

ЦСКА: Якуб Дивиш, Сердрино Мисиджан, Валентин Илиев, Апостол Попов, Маркиньос, Еденилсон Бергонси (46 - Галчев) Денис Причиненко, Антон Карачанаков (61 - Рибейро), Тони Силва, Серджиу Буш, Луис Карлос Суарес (77 - Йоаким)

Хасково: Боян Пейков, Иван Скерлев, Кирчо Крумов, Костадин Ничев, Николай Димитров (60 - Еуженио), Недялко Хубенов, Деян Лозев, Мартин Райнов (46 - Кямил), Владислав Узунов, Васил Велев (59 - Велев), Димитър Алексиев