Лудогорец стъпи на криво срещу Берое на своя стадион и двата тима врътнаха реми 1:1 в среща от 7-ия кръг на "А" група.

Така разградчани събраха 12 точки в актива си и заемат 4-ото място в класирането, като тимът се намира на 4 точки от лидера в класирането ЦСКА. Берое има същия точков актив като шампионите.

Треньорът на "Орлите" Георги Дерменджиев пусна силен състав, като отборът му изпусна дузпа в самото начало, след като ударът на Хамза в 6-ата минута от бялата точка бе спасен от Макенджиев.

Гостите пък откриха чрез Керкар в 22-ата минута, докато изравнителното попадение за разградчани бе дело на Барт в 68-ата минута.

Това бе и първият мач от "А" група на разградчани след изключителния триумф срещу Стяуа с който отборът си осигури историческо място в групите на Шампионската лига.
 



Срещата започна с дузпа за Лудогорец в 6-ата минута. Ковачевич имаше леко съприкосновение с Мисиджан и арбитърът първоначално се поколеба и не отсъди нищо, но след това посочи бялата точка.

Холандецът пък се строполи твърде лесно в пеналта и останаха сериозни съмнения, дали трябваше да има дузпа.

Хамза застана зад топката, но неговият удар бе спасен по страхотен начин от Макенджиев.

Няколко минути след това футболистите на Берое протестираха, след като удар на Елиаш се отби в ръцете на Василев. Гостите претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 14-ата минута заралии стигнаха до отличен шанс. Джоман игра с глава, а топката прелетя покрай страничната греда на Стоянов.

Малко след това Елиаш отправи силен удар от дистанция, който мина покрай вратата.

Упоритата игра на Берое обаче даде резултат. В 22-ата минута Керкар откри резултата, след като бе изведен с прекрасен пас от Елиаш, след което надбяга Кайсара и с удар по диагонала прати топката под плонжа на Стоянов.

Десет минути след това Мапуку бе изведен сам срещу Стоянов, но ударът му бе доста нескопосан и стражът спаси. До края на полувремето не се случи нищо кой знае колко интересно и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с опити на домакините да стигнат до изравнителен гол. Ешпиньо отправи добър удар няколко минути след подновяването на играта, но не нацели вратата.

В 56-ата минута пък Бакалов засече центриране на Керкар от корнер, но топката мина над напречната греда.

Гостите изпуснаха уникален шанс да вкарат втори гол в 63-ата минута. Мапуку излезе сам срещу Стоянов, но ударът му срещна напречната греда.

В 68-ата минута домакините изравниха. Абало центрира от фаул, а Барт, който бе оставен непокрит, прати кълбото във вратата на противника.

В 77-ата минута Кишада бе изведен на чиста позиция от Марселиньо, но ударът му бе париран от Макенджиев.

Малко след това пък удар на Барт с глава бе на косъм да се превърне отново в гол, но мина на сантиметри покрай страничната греда.

В самия край пък Берое пропиля отличен шанс чрез Бакалов, чийто удар мина на сантиметри от страничната греда.

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 1:1
0:1 Керкар 22'
1:1 Барт 68'

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Василев, А. Александров, Барт, Анисе, Ешпиньо (67 - Вандерсон), Мисиджан (56 - Абало), М. Александров, Марселиньо, Хамза (59 - Kишада)

БЕРОЕ: Макенджиев, Пенев, Иванов, Ковачевич (47 - Мунин), Зафиров, Джоман, Костадинов (54 - Бакалов), Елиаш, Керкар, Христов, Мапуку (74 - Н'Диае)