ЦСКА извъртя 1:1 с Черно море във Варна и така черната серия на армейците на стадион "Тича" продължава.

Червените вече нямат победа над "моряците" цели осем поредни шампионатни срещи, като в тях са записали три загуби и пет равенства.

За последно ЦСКА си тръгна с трите точки от Варна на 20 април 2008 година, когато червените удариха с 2:0 "моряците" с голове на Ней.

Попадението за гостите заби Жоан Рибейро през първото полувреме, точката за домакините донесе Живко Петков в края на мача. Вина за този гол носи изцяло Якуб Дивиш, който сгреши непохватно и позволи на Петков да му опъне мрежата.

Трябва да се отбележи, че домакините имаха сериозни претенции за дузпа, за игра с ръка на Тончи Кукоч, при резултат 0:0.

Като цяло армейците контролираха срещата, но подцениха последните минути, Дивиш направи сериозна издънка и така "моряците" си взеха точката. Така ЦСКА продължава да е лидер, но вече само на две точки пред Лудогорец.


ЦСКА започна атакуващо мача и още в третата минута можеше да вкара, но Маркиньос от чисто положение стреля в аут. Отговорът на Черно море бе остро центриране на Кирил Котев в наказателното поле на армейците, но там Александър Тунчев бе най-правилно пласиран и изчисти.

В 11-ата минута Миро Манолов напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но Дивиш спаси. Последва положение за армейците, но удар на Тони Силва мина високо над напречната греда на варненци.

Така се стигна до 21-ата минута, когато "моряците" скочиха за дузпа, за игра с ръка на Тончи Кукоч в пеналта, но наказателен удар така и не бе свирен за Черно море.

Това бяха силните минути на варненци, който само две минути по-късно изпуснаха уникален шанс за гол.

Тогава Стенио се откъсна сам срещу Дивиш, след което го финтира и стреля технично, но Стивън Сънди с глава изчисти от голлинията на ЦСКА и спаси отбора си от сигурно попадение.

Черно море продължи да доминира и в 26-ата минута Симеон Райков шутира мощно от границата на наказателното поле, но Дивиш се намеси отлично. След половин час игра Буш отново имаше шанс за гол, но стреля неточно.

Две минути по-късно обаче румънецът свали технично топката на Жоан Рибейро, който с уникална тупалка от дъгата на наказателното поле, едва не скъса мрежата на Черно море за 0:1.

Малко по-късно Дивиш увисна при едно центриране, но играчите на Черно море не се възползваха от този подарък. До края на полувремето армейците контролираха играта и не дадоха много шансове на домакините за изравнителен гол.

Второто полувреме започна с натиск на Черно море, но армейците стигнаха първи до чисто голово положение.

В 51-ата минута Маркиньос центрира оство в наказателното поле на Черно море, където Александър Тунчев се извиси и стреля отлично с глава, но Китанов показа класа и спаси.

След час играта се накъса, като действията се водеха основно в средата на терена, където футболистите водеха здрава битка.

Три минути по-късно Маркиньос се опита да вкара от пряк свободен, но уцели стената изгдена от играчи на домакините. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов реши да затвори мача, след като пусна в игра Бергонси на мястото на Рибейро и така армейците заиграха по-прибрани и разчитаха на контраатаки.

В 76-ата минута Мишо Венков се пусна по лявото крило и нахлу мощно в пеналта, но там бе майсторски блокиран от Вальо Илиев.

Това обаче бе и единствената смислена изява на "моряците" през второто полувреме, за да дойде 85-ата минута, когато Якуб Видиш направи фрапантна грешка и позволи на резервата Живко Петков да му опъне мрежата и да изравни - 1:1.

До края на мача ЦСКА натисна, но нямаше шанс за гол и двата отбора си поделиха по точка.

Черно море - ЦСКА 1:1

Голмайстори:

0:1 Жоан Рибейро (32)
1:1 Живко Петков (85)

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Стефан Станчев, Кирил Котев, Сашо Александров, Стенио, Иван Коконов, Тодор Паланков (46 - Бургхард), Симеон Райков, Георги Божилов, Мирослав Манолов (63 - Живко Петков)

ЦСКА: Якуб Дивиш, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Стивън Сънди, Маркиньос, Неманя Милисавлевич (59 - Луис Суарес), Венцислав Василев, Жоан Рибейро (71 - Бергонси), Тончи Кукоч, Тони Силва, Серджиу Буш