Финансовият благодетел на Ботев Пловдив Цветан Василев вече не е зад решетките. Съдът в Сърбия реши да пусне от ареста банкера срещу подписка, съобщи БТА.

Информацията беше потвърдена и в съобщение от българската прокуратура, която вече е получила официално уведомление от сръбските власти, че Цветан Василев се е предал в полицията.

След този акт българското обвинение може официално да задвижи процедурата по искане на екстрадицията на Василев.

От прокуратурата съобщават, че мажоритарният собственик на КТБ е бил задържан вчера, 16 септември, в 09.00ч. местно време от сръбските съдебни власти.

"В 12.00 ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес".

"Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00 ч.", се казва в съобщението.

Това е най-леката мярка за неотклонение. След произнасянето на съда мажоритарният собственик на КТБ отново е на свобода.

Предстои сръбският съд да реши дали да уважи искането на България за екстрадиция на банкера в София.

По информация на БНР документите за неговата екстрадиция вече се готвят. Очаква се те да тръгнат за сръбската столица до ден-два.

Процедурата по екстрадиция трае минимум 18 дни, обясни вчера прокурорът по делото Иван Гешев.