Славия продължава да затъва все повече и повече. Дори и с новия треньор Иван Колев отборът има много сериозни затруднения. "Белите" загубиха на стадиона в столичния квартал Овча Купел от Черно море с 1:3 в първия мач от 9-ия кръг на родната ни "А" група.

След тази среща славистите заемат предпоследната 11-а позиция в класирането със скромния актив от 5 точки, като под тима е единствено Хасково, чийто тим е с точка по-малко. Черно море е на 8-ото място с 9 точки.

Срещата започна прекрасно за гостите и те имаха аванс от едно попадение в 10-ата минута, когато Живко Петков засече с глава топката след центриране от корнер.

Домакините опитваха да стигнат до изравнителен гол, но вместо това получиха второ попадение. В 51-ата минута Коконов вкара уникален гол с плътен удар от 25 метра, пращайки топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата.

Все пак домакините реагираха и пет минути след това намалиха изоставането си. Дебютантът Дяков видя перфектно Платини в наказателното поле и бразилецът засече с крак топката, за да я прати във вратата.

В последните минути домакините леко се поактивизираха, като Бургзорг нацели горната греда десетина минути преди края. В 93-ата минута Райков оформи крайния резултат след прекрасен гол от фаул, разположен диагонално на наказателното поле.