Лудогорец постигна победа с 4:1 на своя стадион над Литекс в дербито от 9-ия кръг на "А" група. 

След мача разградчани заемат 3-ото място в класирането с актив от 18 точки, като отборът има наравно точки с Берое, който е втори, но с по-добра голова разлика.

Освен това отборът е и на 2 точки от лидера в класирането ЦСКА.

Шампионите стигнаха до успеха след попадения на Марселиньо и Мишо Александров в 12-ата и 45-ата минути, както и голове на Хамза в 64-ата минута и Вандерсон в 91-ата.

За гостите почетен гол вкара Асприля в 94-ата минута.
 



Срещата започна с добро темпо, като в 8-ата минута Джордан опита силен удар от дистанция, но прати топката в аут.

Четири минути по-късно домакините стигнаха до попадение с което откриха резултата.

Марселиньо засече по много добър начин центриране на Абало и с удар от движение не остави шансове на противниковия вратар.

В 32-ата минута домакините създадоха много добра атака, която завърши с удар на Абало. Топката обаче срещна страничната греда.

Разградчани имаха още един голов шанс, след като в 40-ата минута Марселиньо след удар с обръщане застраши противниковата врата, но Винисиус изби.

В самия край на полувремето Мишо Александров удвои преднината на шампионите, след като вкара красив гол с много добър прехвърлящ удар от границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с възможност за трети гол, за Лудогорец. В 52-ата минута Мишо Александров пусна към Абало, който обаче се размина на сантиметри с топката и в крайна сметка Винисиус улови. 

Четири минути след това Страхил Попов можеше да вкара почетен гол за гостите, но неговият удар с глава бе изачистен пред  голлинията.

През следващите минути на терена не се създаде нищо интересно пред двете врати.

В 64-ата минута обаче преднината на домакините стана класическа. Мишо Александров и Кайсара разиграха много добре топката, след което последният намери Хамза в наказателното поле и тунизиецът с удар от движение вкара.

Десетина минути след това Ваюши отправи опасен удар, но при него топката се отби в крака на противников играч и излезе в корнер. В 91-ата минута Кайсара намери Вандерсон на добра позиция и последният с глава покачи преднината на своите, на 4:0. Асприля намали за Литекс в 94-ата минута, след като засече центриране с глава.                                          

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС 4:1
1:0 Марселиньо 12'
2:0 М. Александров 45'+
3:0 Хамза 64'
4:0 Вандерсон 91'
4:1 Aсприля 94'

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Ангуло, А. Александров, Моци, Анисе, Дяков, М. Александров (66 - Мисиджан), Абало, Марселиньо (73 - Вандерсон), Хамза (73 Кишада

ЛИТЕКС: Виниус, Недялков  (70 - Божиков), Менди, Гълъбов, Попов, Колев (55 - Ваюши), Бумал, Малинов, Асприля, Джордан (81 - Ангелов), Косоко