Треньорът Ботев Пловдив Вили Вуцов го отнесе, след като правата му бяха спрени от Дисциплинарната комисия към БФС.

Решението дали специалистът ще води "канарчетата" в пловдивското дерби с Локомотив ще бъде взето в петък, когато хората на въпросната комисия ще нищят скандала.

Известно е, че по време на мача с Марек от 9-ия кръг по треньора беше хвърлена бутилка с вода, а след това бе нападнат остро от фен на домакините, който го е псувал и отправял клевети по адрес на децата му. Вуцов не сдържа нервите си и отвърна на запалянкото, а след срещата скандалът се разрасна. Тогава Вуцов се нахвърли на делегата на мача Георги Камишев. Вуцов имаше претенции към него, че нарочно вписвал в доклада неща, заради които да бъде наказан и да не води отбора си в пловдивското дерби.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* ДК спира правото да изпълнява функции от името на отбора на ст.треньора на ПФК „Ботев” Пловдив - Велислав Вуцов и отлага за разглеждане инцидента от срещата ОФК „Марек” - ПФК „Ботев” за следващо заседание. ДК призовава Велислав Вуцов ст.треньор на ПФК „Ботев” Пловдив, делегата и съдийския наблюдател на срещата на свое заседание, което ще се проведе на 26.09 (петък) 2014 г. от 12:00 часа на Национален стадион „Васил Левски”, Сектор „В”.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ОФК "Марек" гр. Дупница с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* Наказани за по 1 мач: Аймен БЕЛАИД (Левски) и Стивън СЪНДИ (ЦСКА)