Наставникът на Ботев Пловдив Вили Вуцов заяви преди мача с ЦСКА в петък, че "канарчетата" ще играят само за победа срещу лидера в шампионата.

"Предстои ни един тежък мач с лидера в "А" група ЦСКА в София. Съперникът е много добър отбор. Това не значи, че ние отиваме като обречени. Най-много обичам такива мачове, в които те смятат за обречен и по-слаб", започна Вуцов.

"В нашето първенство с изключение на Лудогорец, който е с голям потенциал, но не го реализира винаги, между останалите отбори разликата не е толкова голяма. Затова се стига и до доста изненади. ЦСКА добър отбор, разполага с качествени футболисти и с добри треньори."

"Нашата задача е да покажем най-добрия си футбол срещу всеки съперник. Никога не се затваряме за 0:0 и като започне мача да чакаме само да завърши. Във всички 12 официални срещи през есенния полусезон за първенство на "А" група, Суперкупата на страната и Купата на България сме вкарали голове. Играем атакуващ футбол."

"Ако излезем за равен срещу на стадион "Българска армия", ще загубим. Ще играем открито за победа срещу ЦСКА, с футболистите сме се разбрали за това. Има повече от приповдигнато настроение след спечеленото дерби. Седмицата ни беше по-лежерна."

"Оставих футболистите да се порадват на успеха над Локомотив Пловдив. Днес и утре включваме на най-високи обороти. Трябва да покажем, че имаме класата и възможностите да спечелим нещо на "Българска армия".

"Стилът на ЦСКА е сходен с нашия. Играят доста агресивно с 4-5 картона на мач. Не ги обвинявам за това, а ги похвалвам. В атака имат бързина и скорост, в защита са добре. Ние също се стремим към това. Мачът е важен да спечелим трите точки."

"Те се трупат и по тях се прави класирането. Няма мач, в който при победа да дават повече от три точки. Хасково би Лудогорец, но им дадоха само три точки. Ако излезем срещу ЦСКА с идеята, че сме шампиони и сме си свършили работата, ще загубим. Както и с мисълта, че ЦСКА са много силни, пак ще паднем."

"Трябва да намерим най-вярната тактика и ритъм срещу тях. Те са силни - видяхме ги срещу Берое как търсят атаката и скоростта, създадоха 7-8 положения. Въпросът е какво ще намерят отсреща. Кой ще им се противопостави."

"Без да играем нашия футбол - подаване, бързи атака скорости и голове, няма да имаме успех. Сигурен съм, че ще вкараме голове на съперника. Не вярвам мачът да завърши 0:0", завърши Вуцов.