Левски се издъни в Пловдив и стигна само до равенство 1:1 с Локомотив на "Лаута". "Сините" изпуснаха победата, след като допуснаха изравнителен гол на Мартин Камбуров в продължението на мача.

Преди това точен за гостите бе Мигел Бедоя през първото полувреме. Така играчите на Георги Иванов-Гонзо изтърваха да се изкачат на второ място в класиране, зад ЦСКА, преди "вечното дерби" след седмица.

Срещата на "Лаута" не предложи особени футболни достойнства. Левски контролираше играта през по-голямата част от мача, но в края допусна уникална грешка и изпусна победата.

Локо от своя страна не показа най-доброто от възможностите си, но се възползва максимално от ситуацията и заслужено си взе точката.

Мартин Камбуров пък продължава успешната си серия срещу Левски и вече има цели 11 попадения във вратата на "сините".


Локо започна атакуващо мача и създаде първото си положение още в третата минута. Тогава Ванчо Траянов центрира много добре от пряк свободен удар в наказателното поле на Левски, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на Пламен Илиев.

Гостите от София отговориха с удар на Педро, но топката мина до гредата. В 12-ата минута Елиан Парино напредна през центъра и технично се опита да намери Мартин Камбуров на точката на дузпата, но там Ради Цонев със сетни усилия изчисти топката.

В ответната атака за Левски Роман Прохазка проби отдясно, последва центриране в пеналта на Локо, но там Йордан Господинов без проблеми улови топката.

Последва и отсечен удар на Прохазка, но отново Господинов бе на мястото си. В 23-ата минута двата отбора едва не се хванаха за гушите, след като Янко Сандански влезе грубо в краката на Георги Сърмов, но всичко приключи с жълт картон за Сандански.

След половин час игра Бирсент Карагерен се освободи в наказателното поле на Левски и върна топката назад към границата на пеналта, където Янко Сандански стреля, но в аут.

Последва и удар на Благой Наков, но до гредата. В 34-ата минута дойде и най-чистото положение за Левски до момента. След ъглов удар топката попадна в Пламен Крумов, който стреля остро, но Йордан Господинов показа класа и спаси.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Пламен Крумов намери Аниете в наказателното поле на Локо, той с пета продължи към Бедоя, който без проблеми опъна мрежата на Йордан Господинов за 0:1.

Второто полувреме започна спокойно, като двата отбора основно разиграваха в средата на терена. В 52-ата минута Мартин Камбуров се освободи от защитата на Левски и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

След почивката играта определено стана по-безлична, като играчите водеха люта битка за всяка една топка. След час игра Георги Иванов-Гонзо освежи отбора си, като замени Ради Цонев със Стефан Велев, което определено раздвижи играта на "сините".

В 62-ата минута Луис Педро проби по лявото крило и нахлу в наказателното поле на Локо, но там се замота и Молдованов го блокира.

Малко по-късно Прохазка стреля от ъгъла на наказателното поле на Локо, но топката мина до гредата. В 73-ата минута "сините" сътвориха страхотна контра, при която Аниете изведе Бедоя сам срещу Йордан Господинов, но той стреля в тялото на вратаря и изпусна невероятен шанс за гол.

Последва положение за пловдивчани, но резервата Дани Кики не успя да реализира от чиста ситуация. Малко перди края Локо изпусна най-чистото си положение в мача.

Тогава резервата Де Врийзе остана на чиста позиция за гол, но реши да подава към Камбуров и подари топката на "синята" защита.

До края на срещата Локо натисна, тотално доминираше и в крайна сметка си взе точката. В продължението на мача пловдивчани сътвориха страхотна контра, при която топката достигна до Мартин Камбуров, който с отсечен шут опъна мрежата на Левски за крайното 1:1.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ  1:1

Голмайстори:

0:1 Бедоя (42)
1:1 Камбуров (93)

ЛОКОМОТИВ: Господинов, Дяков, Молдованов, Парино, Филипов, Якимов, Сандански, Траянов, Карагарен, Наков, Камбуров

ЛЕВСКИ: Илиев, Минев, Белаид, Стойчев, Крумов, Сърмов, Р. Цонев, Бедоя, Педро, Прохазка, Аниете