Лудогорец удари с 4:0 Марек в Дупница и записа лека шампионатна победа. Два гола на стадион "Бончук" заби Абало, по един добавиха Марселиньо и Безяк.

Така разградчани съкратиха изоставането си от ЦСКА на четири точки, но армейците имат един мач по-малко. Утре червените посрещат Славия.

Иначе в Дупница нямаше никаква интрига. Лудогорец тотално доминираше в мача,  изцяло надигра Марек, заби четири гола и заслужено стигна до трите точки.

Домакините от своя страна с нищо не показаха, че могат и искат да вземат нещо от този двубой.

Така Лудогорец записа лека победа и се утвърди на второто място в класирането, докато Марек е в зоната на изпадащите отбори.


Срещата започна с натиск на гостите, които се хвърлиха в атаки и обсадиха наказателното поле на Марек. Още във втората минута Даниел Абало проби отдясно и пусна хитро към Мисиджан в наказателното поле, но той се замота и изпусна страхотен шанс.

Три минути по-късно Лудогорец вече водеше в резултата. Тогава Йордан Минев намери Ангуло в пеналта на домакините, който продължи към Даниел Абало, а той отблизо опъна мрежата на Марек за 0:1.

Последва ново положение за Лудогорец, но Роман Безяк от дъгата на наказателното поле стреля в аут. Постепенно играта се изравни и дупничани успяха да стигнат до положение.

В 20-ата минута се получи леко разбъркване в наказателното поле на "орлите", но там Георги Терзиев бе най-добре пласиран и изчисти топката. Седем минути по-късно Лудогорец заби втори гол.

Абало намери отлично Марселиньо в пеналта на Марек и той без проблеми опъна мрежата на дупничани за 0:2. Вина за този гол определено носи защитата на Марек, която за пореден път заспа и допусна по елементарен начин да бъде преодоляна.

В 34-ата минута Дани Абало се озова на чиста позиция, но не успя да отбележи. Последва и удар с глава на Моци, но в аут. В края на полувремето Марек можеше да върне един гол, но Бонев не успя да преодолее Владислав Стоянов.

Второто полувреме започна с нови атаки за Лудогорец. В 47-ата минута Мисиджан стреля от разстояние, но Михайлов показа класа и спаси. Малко по-късно последва и удар с глава на Моци, но отново Михайлов бе на мястото си.

След един час игра Марселиньо направи самостоятелен пробив, след което последва остър шут от границата на наказателното поле, но в аут.

Пет минути по-късно Роман Безяк бе изведен отдясно на чиста позиция и от малък ъгъл опъна мрежата на Марек за 0:3. Постепенно темпото падна, а играта се накъса. Действията се водеха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

Последваха положения за Лудогорец, но Вандерсон и Марселиньо не успяха да вкарат. Така се стигна до 84-ата минута, когато защитата на Марек отново се издъни и позволи на Дани Абало да вкара за 0:4.

До края на мача "зелените" контролираха играта, спокойно разиграваха и заслужено си взеха победата.

Марек - Лудогорец 0:3

Голмайстори:

0:1 Абало (5)
0:2 Марселиньо (28)
0:3 Безяк (65)
0:4 Абало (84)

Марек: 1. Емил Михайлов, 14. Милен Лахчев, 3. Емил Виячки, 20. Димитър Илиев, 10. Димитър Петков, 13. Борислав Николов, 8. Мартин Димитров, 11. Крум Бибишков, 10. Еньо Кръстовчев, 9. Росен Йорданов (Бонев), 7. Марио Близнаков

Лудогорец: 21. Владислав Стоянов, 16. Браян Ангуло, 55. Георги Терзиев, 27. Козмин Моци, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков, 8. Фабио Ешпиньо, 93. Върджил Мисиджан, 17. Даниел Абало, 84. Марселиньо, 9. Роман Безяк