Юношите на Лудогорец паднаха с 0:3 от Ливърпул и регистрираха поредната си разгромна загуба в груповата фаза на младежката Шампионска лига.

Разградчани продължават да са без спечелена точка и без отбелязан гол в турнира, след като преди това бяха отново победени от Ливърпул в Англия (0:4), записаха две загуби от Базел (0:5 и 0:6) и една от Реал мадрид (0:3).

Два гола за юношите на Ливърпул заби Оджо, един добави Синклер.

В другия мач от групата Базел спечели с 3:2 срещу Реал Мадрид. Швейцарците са лидери в групата с 12 точки, а Реал Мадрид е втори с 9 точки. 

Ливърпул тотално надигра своя съперник и трите гола бяха най-малкото, с което лудогорци си тръгнаха. Гостите поведоха в резултата в 26-та минута с гол с глава на Олувасей Оджо.

В 58-а минута Джером Синклеър покачи на 2:0 отново с глава след центриране от корнер.

Последваха пропуски на Оджо и Синклеър за Ливърпул, а Лудогорец може да съжалява, че не стигна до почетен гол в 74-а минута, когато Кристиян Джамов пропусна чисто положение.

В 78-а Ливърпул получи правото да изпълни дузпа, но вратарят Емил Господинов спаси удара на Серхи Канос.

Ливърпул все пак стигна до трети гол в 82-а минута, когато Оджо бе оставен непокрит в наказателното поле след корнер и отблизо реализира втория си гол в мача.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИВЪРПУЛ 0:3

Голмайстори:
0:1 Оджо (26)
0:2 Синклер (58)
0:3 Оджо (82)

Лудогорец: Господинов, Керчев, Михайлов, А. Георгиев, Преслав Петров, Любомиров, Цвятков, Димитров, Кънчев (67-Джамов), Кирилов (75-Юсуфов), Александров

Ливърпул: Фултън, Уилън, Харт, Клиъри, Магуаяр, Роситър, Чиривея, Каньос, Синклер (85-Марш), Оджо, Уилсън (73-Кент)