Тръст "Синя България" обяви плановете си за финансово подпомагане на футболен клуб Левски.

Организацията на привържениците ще създаде съвместно дружество с ПФК Левски АД с 50 на 50 процента участие, което ще се грижи за маркетинга, мърчандайзинга и медиите.

"Имаме договорка за това, остава да се уточнят финансовите въпроси. Печалбата ще остане изцяло в полза на клуба", коментира Васил Колев от Тръст "Синя България".

Тръстът е готов с план за действие, но първото условие е да има представител в Управителния съвет на ПФК Левски.

"Имаме ясна концепция за действие. Приемаме, че влизаме в УС и тогава продължаваме. Ако не влезем, това ще създаде криза в отношенията със (собственика) г-н Тодор Батков", каза още Колев.

"Батков пое ангажимент да даде безвъзмездно 15 процента от акциите на Тръста срещу конкретни икономически ангажименти за частично финансиране на клуба".

"Дали ще бъде половин, или един милион, няма конкретно определена сума. Ще седнем и ще се уточним с Батков за конкретните ангажименти по придобиването на акции. Няма да бъдат свързани с конкретна цифра, която ние да изсипем на "Герена". Това няма да се случи по този начин".

"Оптимист съм, че сме готови и ще свършим работата, която се изисква от нас. Не мога да предвидя в тази ситуация как ще се държи г-н Батков. Не знам дали още сега ще започнем преговорите, или ще ги оставим за след празниците. Нашето желание е това да стане възможно най-скоро, още по Коледа, защото каузата "Левски" е най-важна", допълни той.

Тръстът предвижда създаването на "Бизнес клуб" за левскари с по-големи възможности, които са готова да дават членски внос от 1000 лева на година.

От Тръста очакват и сериозно повишение на приходите от продажба на стоки с марката на клуба.

"Търговията с фен-артикули в момента на практика е с нулеви стойности. Ако постигнем растеж само в тази насока, ще има голям скок на приходната част. Ще дадем възможност и на всеки да рекламира", казаха още от Тръста.