Футболисти на Ботев Пловдив чиито договори изтичат през лятото твърдо отказват да намалят заплатите си, твърди „Тема Спорт“.

Най-активни в намеренията си са двамата чужденци – Адам Стаховяк и Томас Иршак. Момчил Цветанов също не е особено съгласен с предложената мярка от страна на ръководството.

И тримата не играха в първата контрола с Берое, която изгледаха от кафенето на базата в Коматево, а не от ложите на стадиона.

Клубът вече е започнал преговори с тях и още няколко играчи – Йордан Христов, Мариян Огнянов, Иван Цветков и Пламен Николов.

Засега единствено ветерана Цветков е дал своето принципни съгласие да преподпише при занижени условия. Контрактите на всички изтичат през лятото.

Миналото лято Иршак и Стаховяк са имали добри предложения от чужбина, но шефовете не са били доволни от парите, които са били предлагани за двамата.

Отделно, важна роля за тяхното оставане при канарчетата имаше бившия наставник Велислав Вуцов, който ги убеди да продължат да са част от тима.

Според запознати обаче те и през лятото не са намалили възнагражденията си въпреки тавана от 3000 евро. Според plovdivderby.com Иршак взима по 9 хиляди евро на месец, а Стаховяк по 5000.

В момента ръководството на жълто-черните е склонно да продаде двамата и за по 30 – 40 хиляди евро само и само да не плаща високите им заплати и през пролетта.