Ръководството на Локомотив Пловдив е дало обещание на футболистите да им изплати по една дължима заплата през тази седмица.

Най-вероятно средствата за разплащане с отбора ще дойдат от предварително преведените пари за тв права. Възпитаниците на Христо Колев имат да получават по две заплати – за ноември и декември.

Спортно-техническият щаб на Локомотив ще покани за контролна среща Асеновец. Идеята на „черно-белите” е да уредят спаринг с третодивизионния тим в дните преди отпътуването за лагера в Поморие, стартиращ от 7 февруари.

Треньор на Асеновец е бившият футболист на Ботев Пловдив Борислав Караматев. Той е в добри отношения с старшия на „черно-белите” Христо Колев.

Офанзивният халф на Смърфовете Александър Якимов пък се очаква да пропусне и втората проверка на своите от зимната подготовка. Тя е планувана за 28 януари в Пловдив. Съперник в нея ще е втородивизионният Созопол.

Якимов не игра в първата проверка на Смърфовете срещу Литекс, спечелена с класическото 3:0 на Лаута. Сашо все още не е напълно възстановен от претърпяната операция на херния през декември.