Вратарят на Ботев Пловдив Адам Стаховяк е в полезрението на клуб от Полша. Според запознати на този етап няма развитие за евентуален негов трансфер във въпросния отбор.

Нещата около преминаването му при поляците не са сигурни и името на отбора се пази в тайна, защото не се знае дали трансферът ще се осъществи до затварянето на зимния трансферен прозорец.

Както е известно, в момента все още не са преодолени разногласията на ръководството с полския страж и чешкия халф Томаш Иршак, които не са склонни да намалят реалните си заплати.

Двамата могат да прекратят договорите си едностранно по вина на клуба заради не напълно изплатените им лични възнаграждения от септември насам.

Футболистите обаче на този етап не възнамеряват да предприемат тази стъпка. Ръководството на пловдивчани пък се опитва да ги пласира в други клубове.

Заговори се, че интерес към Адам Стаховяк има от страна на „Гурниг Забже”. Стаховяк се подвизаваше за този тим от родината си през сезон 2010/2011. Стаховяк и Иршак ще заминат с отбора за предстоящия подготвителен лагер в Анталия.

Надеждата на шефовете е по време на престоя на турска земя полският страж и чехът да бъдат забелязани от някои от готвещите се там отбори или многобройните пратеници на клубове от държави, където трансферният прозорец е още отворен.