Черно море удари с 2:0 Славия в първа среща от 1/8 финалите в турнира за Купата на България.

Точни за варненци бяха Стенио дос Сантос  преди почивката и Бекир Расим през второто полувреме. Реваншът е на 3 декември в София.

Като цяло "моряците" доминираха в срещата, надиграха "белите", вкараха два гола и взеха чиста победа преди срещата-реванш.

Славия определено разочарова и се размина с малко голове. "Белите" не показаха нищо смислено в атака, трудно се противопоставяха на домакините и логично загубиха.

Така Черно море си спечели победата и докосва 1/4 финалите на турнира за Купата на България.


Срещата започна равностойно с атаки и към двете врати, но след 15-ата минута домакините взеха изцяло инициативата.

Тогава Мишо Венков проби отляво и центрира остро в наказателното поле на гостите, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на Славия.

Последва удар на Живко Петво, но Димитър Пиргов изби от голлинията на "белите". Черно море продължи да доминира и дори вкара в 38-ата минута, но попадението на Курьор бе отменено поради засада.

Все пак логичното се случи в продължението на първото полувреме, когато Стенио се озова сам срещу Петков и технично го прехвърли за 1:0.

Второто полувреме започна с нов шанс за Черно море, но Миро Манолов  не успя да отбележи. След час игра последва ново положение за варненци, но отново Манолов сгреши пред гола.

Така се стигна до 63-ата минута, когато Манолов стреля, но се получи рикошет и топката попадна в Расим, който я прати в мрежата на Славия за 2:0.

До края на мача Черно море контролираше събитията на терена, като дори изпусна и по-впечатляваща победа, след като с пропуски се отличиха Бургхард и Манолов.

В крайна сметка варненци си взеха комфортен аванс преди срещата-реванш на "Овча купел".

ЧЕРНО МОРЕ - СЛАВИЯ 2:0

Голмайстори:

1:0 Стенио (45+4)
2:0 Расим (62)

ЧЕРНО МОРЕ: Илко Пиргов, Сашо Александров, Живко Атанасов, Михаил Венков, Марк Клок, Стенио, Марчин Бургхард, Бекир Расим (88-Мартин Костадинов), Димо Атанасов, Матиас Курьор (61-Иван Коконов), Живко Петков (46-Мирослав Манолов)

СЛАВИЯ: Георги Петков (46-Емил Петров), Димитър Пиргов, Фернандер Касаи, Кире Ристевски, Диего Фераресо, Костадин Дяков, Мичел Бургзорг (79-Чавдар Янков), Иван Вълчанов, Жереми Манзоро, Радослав Василев, Мишел Платини