Левски извъртя 1:1 с Хасково в срещата-реванш и с общ резултат 4:1 успя да се класира на полуфинал за Купата на България. Точен за "сините" бе Лукаш Гикевич, попадението за Хасково заби Станислав Маламов.

Срещата не предложи особени футболни достойнства. "Сините" контролираха изцяло срещата, но направиха множество пропуски и това ги лиши от победата.

Все пак Левски с лекота се добра до полуфиналите за Купата на България. Емил Ангелов-Бабангида пък официално сложи край на професионалната си футболна кариера.

Както е известно, Бабангида направи име в Левски, а сега ще е помощник-треньор на Емил Велев в Хасково.


Двубоят започна с приспивно темпо, като в първоначалните минути играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било опасности пред една от двете врати.

Левскарите владееха инициативата, но залагаха основно на многоходови разигравания. В 15-ата минута Владо Гаджев центрира остро в наказателното поле на Хасково, но там нито един негов съотборник не успя да засече топката в мрежата на домакините.

След половин час игра "сините" скочиха за дузпа, като претендираха, че Тейнур Марем е играл с ръка в собственото си наказателно поле, но правилно наказателен удар не бе отсъден.

Три минути по-късно дойде и първото по-сериозно положение за Хасково. Тогава Узунов стреля силно от дъгата на наказателното поле, но Пламен Илиев показа класа и спаси.

Постепенно Левски вдигна темпото, натисна домакините и логично успя да вкара. В 42-ата минута Абди изведе Гикевич на чиста позиция и той успя да направи 0:1.

Трябва да се отбележи, че попадението бе нередовно, тъй като Гикевич бе в чиста засада, но такава не бе отсъдена и "сините" поведоха в резултата.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но резервата Григор Долапчиев не успя да изравни. В 54-ата минута Емил Нину стреля от воле, но Николай Банков показа класа и спаси.

Три минути по-късно "сините" вкараха, но този път попадението на Гикевич правилно бе отменено поради засада.

Постепенно темпото на игра падна, като за отбелязване бе единствено един удар на Долапчиев в 72-ата минута, но тогава Пламен Илиев спаси.

Така се стигна до 81-ата минута, когато Станислав Маламов вкара страхотен гол и донесе равенството на Хасково. Левски заслужено е на полуфинал за Купата на България, а Хасково ще насочи всичките си усилия за оцеляването си в "А" група.

ХАСКОВО - ЛЕВСКИ 1:1

Голмайстори:

0:1 Гикевич (42)
1:1 Маламов (81)

ХАСКОВО: Николай Банков, Кирчо Крумов, Бейсим Бейсим, Тейнур Марем, Тихомир Трифонов, Вълчан Чанев, Мартин Райнов, Владислав Узунов, Георги Коруджиев, Станислав Маламов, Димитър Алексиев

ЛЕВСКИ: Пламен Илиев, Сашо Александров, Аймен Белаид, Емил Нину, Веселин Минев, Стефан Велев, Радослав Цонев, Божидар Краев, Владимир Гаджев, Либан Абди, Лукаш Гикевич