ЦСКА стигна само до равенството 0:0 с Берое в първа среща от плейофите на "А" група. Двубоят на стадион "Българска армия" бе повече от скучноват, като двата отбора едва не спукаха топката.

Трябва да се отбележи, че Берое игра в намален състав след 75-ата минута, когато директен червен картон получи Владимир Зафиров. В продължението на мача пък бе изгонен и Веселин Пенев.

Така ЦСКА продължава да няма победа в последните си четири срещи, като в тях е записал само едно равенство и цели три загуби.

В тези мачове армейците дори нямат вкаран гол и най-вероятно ще се отдалечат сериозно от първото място, ако утре Лудогорец се справи с Ботев Пловдив.

Като цяло срещата разочарова, темпото на игра бе приспивно, а головите положения липсваха. Така двата отбора заслужено си поделиха по точка.


ЦСКА започна атакуващо мача и още във втората минута червените създадоха голова възможност. Тогава Тони Силва проби по крилото и стреля остро от дъгата на наказателното поле, но топката мина до гредата.

Отговорът на Берое бе силна тупалка на Нсереко, но над вратата. След тези две положения играта се успокои и действията се развиваха основно в средата на терена.

Постепенно армейците взеха инициативата и натиснаха, но така и не успяваха да стигнат до нещо сериозно пред Благой Макенджиев.

В 18-ата минута Венци Василев направи детинска грешка и подари топката на Мапуку, но той се замота и пропусна страхотен шанс.

Три минути по-късно Орелиен Йоахим напредна през центара и стреля от воле, но така и не успя да намери вратата. В тези минути ЦСКА се опита да притисне гостите, но се отчетоха единствено с още едно положение пропуснато от Луис Суарес.

Към края на полувремето зачестиха грубостите и се наложи съдията Цветан Кръстев да успокоява страстите с жълти картони за Борис Галчев и Жуниор Мапуку. В 43-ата минута Денис Причиненко стреля от фаул, но високо над вратата.

Второто полувреме започна с положение за ЦСКА. В 47-ата минута Венци Василев стреля отдалеч, но Благой Макенджиев без проблеми улови топката.

Четири минути по-късно Борис Галчев центрира в наказателното поле на Берое към Апостол Попов, но там Зафиров се извиси и изчисти с глава.

След час игра темпото отново падна, като двата отбора трудно правеха по три точни паса, като действията се развиваха спокойно в средата на терена.

В 64-ата минута Неманя Милисавлевич проби отлично по крилото и центрира опасно към Тони Силва, но той бе изпреварен от Керкар.

Десет минути по-късно Берое остана в намален състав, след като директен червен картон получи Владимир Зафиров. Той спря голова атака на Луис Суарес и Цветан Кръстев не се поколеба да го прати преждевременно в съблекалните.

Последва удар на Борис Галчев от фаул, но право в стената изградена от играчи на Берое. До края на мача ЦСКА натисна сериозно, но така и не създаде сериозно голово положение.

В продължението на мача Берое остана с девет играчи, след като червен картон получи и Веселин Пенев. Време обаче нямаше и двата отбора си поделиха по точка.

ЦСКА - Берое 0:0

ЦСКА: Максимс Уваренко, Апостол Попов, Венцислав Василев, Кристиан Супусепа, Денис Причиненко, Борис Галчев, Маркиньос, Жоан Фелипе, Тони Силва, Орелиен Йоахим, Луис Карлос Суарес

Берое: Благой Макенджиев, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Илия Мунин, Веселин Пенев, Елиаш да Силва, Салим Керкар, Игор Джоман, Георги Костадинов, Жуниор Мапуку, Савио Нсереко