Сериозни проблеми се стовариха на главата на треньора на ЦСКА Галин Иванов преди домакинството на Локомотив (София). Както е известно, наставникът няма да може да разчита на трима от основните си футболисти.

Вратарят Максимс Уваренко и халфовете Амансио Фортес и Маркиньос със сигурност отпадат за двубоя с Железничарите в понеделник.

Бразилецът ще пропусне всички мачове на армейците до края на сезона. Той има разкъсан мускул, като диагнозата бе потвърдена след обстойния му преглед във ВМА.

„Знаете, че Маркиньос е сред тези, които най-много недоволстват заради забавянето на заплатите. Нормално бе да си помислим, че нещо ни финтира, но се оказа, че момчето не лъже”, коментираха от "Армията". Уваренко пък няма да може да играе поне един месец.

Тези проблеми тотално са объркали плановете на Галин Иванов за предстоящия важен мач с Локомотив. Причината е, че освен контузените играчи той няма да може да разчита за двубоя и на наказаните Валентин Илиев и Стивън Сънди.

По всяка вероятност сред титулярите в защита ще се завърне опитният Апостол Попов. Един от вариантите пред Галин Иванов е той да бъде използван като десен бек, а Венци Василев да си партнира с Александър Тунчев в центъра на защитата.

Не е изключено обаче Апата да играе като централен бранител, където се чувства далеч по-комфортно. В средата на терена пък с големи шансове да започне като титуляр е младокът Петър Витанов.

Младежкият национал е един от най-големите таланти на "Армията", но бившият треньор на "червените" Стойчо Младенов така и не се реши да му гласува доверие. Иванов обаче е амбициран да залага на Витанов в мачовете до края на сезона, за да може младокът да придобие нужната увереност.

Очаква се младежкият национал да си партнира в центъра на терена с Борис Галчев. Пред тях ще действа бразилецът Фелипе, а по крилата Иванов отново ще заложи на Иван Стоянов и Неманя Милисавлевич.

На върха на атаката на ЦСКА се очаква да започне черногорецът Стефан Николич, който пропусна последния двубой на "червените" заради зверския ритник, който отнесе от Козмин Моци.