4 млн. лв. са необходими на Ботев (Пловдив), за да се завършат двете трибуни на ст. „Христо Ботев”. Това стана ясно по време на днешната пресконфереция, дадена от председателя на сдружение „ПФК Ботев Пловдив 1912” Апостол Апостолов и президентът на пловдивчани Иван Джиджев.

„Програма минимум, за която имаме готовност, е стадионът да бъде завършен на такъв етап, че на него да могат да се играят мачове. Това обаче е въпрос на сериозно финансиране“, коментира Джиджев.

Апостолов пък от своя страна допълни, че клубът активно търси варианти за финансирането. Той изрази надежда, че двете трибуни ще бъдат завършени.

От думите на двамата стана ясно също, че за 15 май е предвидено ново събрание на акционерите. Настоящите началници на „канарчетата” са се отказали от идеята да се прави одит.

Феновете пък ще имат ключово значение при евентуална продажба на акциите на клуба. Ако някой прояви интерес към тяхното закупуване, първо ще се направи широк дебат с бултрасите и едва тогава ще правят каквито и да било сделки.

Относно заемите и задълженията на Ботев, Джиджев и Апостолов направиха уточнения. Клубът е изтеглил заем от 250 бона в евро. Падежът на дълга е Денят на детето – 1 юни.

Освен това, пловдивчани ще дължат и 25% от последния транш от Майнц по трансфера на Тодор Неделев. Това става, въпреки направената от Лудогорец цесия.