Бившият президент на ЦСКА, БФС и ПФЛ Валентин Михов направи любопитен коментар за щастливите си моменти и разочарованията си във футбола и живота.

"Избягах от постовете. Оставих следа и се напрезидентствах. Това никога не е било важно за мен. И като играч никога не съм бил голям футболист или легенда. Бях помагач. Умеех да падам за дузпа, викаха ми Вальо Дузпата".

"Никога не съм бил милионер. Най-голямата ми печалба на година е 50-60 хиляди евро. Обичам да черпя приятели. Харча лесно парите и го правя с усмивка. Преди време направих грешка и тръгнах срещу силни хора от държавата".

"Тръгнах срещу Бойко Борисов, защото бях със Слави Бинев. Дянков тогава се намеси и спряха парите на фирмата ми. Всичко в договора ми с отборите и футболния съюз беше наред, но не получих нищо".

"С Борисов никога не съм се карал. Видяхме се след това - той каза: Говори с Дянков за това", заяви Михов.

Темата с миналото и настоящето в ЦСКА също не бе подмината. "Преди няколко години имах предложение да се върна в ЦСКА, но не приех и сега малко съжалявам. Мисля, че ЦСКА трябваше да запази Васил Божков. Той беше човек с визия", заяви Михов пред "Нова телевизия".

Бившият шеф на БФС бе попитан и за периода си начело на футболния съюз преди незабравимото Американско лято. Михов призна, че тогава е бил предаден от близки, но и подкрепен от други.

"Тогава се разбра кои хора са читави. Такъв е Димитър Пенев, такъв е и покойния доктор Гевренов. Имаше други, които щяха да си счупят краката да ми търсят лист, на който да напиша оставката си, когато казах, че напускам", завърши Михов.