Подводните камъни в ЦСКА продължават да се появяват един след друг. Бившият главен акционер Александър Томов и екснаставникът Стойчо Младенов са заложили скрити бомби, които много скоро могат да избухнат.

Според информация на "7 дни спорт" в споразумението на наставника фигурира "скрита клауза". Според нея Младенов не се е отказал на практика от всички суми, които е трябвало да получи до края на контракта си, който изтичаше през лятото на 2016 г.

Официално Лупи защити своя любимец, като заяви, че Младенов е голям цесекар и се отказва от всички дължими суми по контракта в името на това ЦСКА да вземе безпроблемно лиценз за следващото първенство.

Важно уточнение е, че това така наречено споразумение е подписано, докато Томов все още беше силният човек на "Армията". То е приложено към документите, които са предадени на ревизорите, извършващи одита в ЦСКА.

Както и в други случаи, и в този са били спестени част от "важните детайли". Най-важното е, че Младенов не се е отказал от парите си, а просто е отложил във времето взимането на сумата от 240 хиляди лева. Отсрочката, която Стойчо е дал на ЦСКА, е до септември.

Този факт е вбесил Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, като двамата са вдигнали луд скандал на изпълнителния директор Александър Тодоров, който също е знаел за съществуването на това споразумение. Именно този факт окончателно е убедил настоящото ръководство, че след края на сезона трябва да освободи Тодоров от длъжност.

Дотогава те обаче трябва да намерят нов вариант за поста изпълнителен директор. За сега никой от поканените обаче не е дал окончателен отговор, че е готов да заеме поста. Най-тиражираното име е това на бившия шеф на международния отдел - Илия Илиев, който понастоящем работи във Висшия касационен съд.

В момента, в който Ивайло Манджуков и Милко Георгиев са разбрали за "тайната клауза" в документа, разписан от Стойчо Младенов и Лупи, те са провели няколко срещи с адвокати, за да проучат има ли въобще възможност тези пари да не бъдат платени на треньора.