Феновете на Локомотив София призоваха президентът Николай Гигов да напусне клуба.

Причината за гнева им са думите на боса, който заяви, че никога не е получавал помощ от тях и винаги се е оправял сам. Те дойдоха, след като стана ясно, че „железничарите“ няма да получат лиценз за участие в „А“ група и евротурнирите през следващия сезон.

Декларацията без редакторска намеса:

Това е в груб превод, което каза Николайчо Гигов пред медиите по случай събитията с просрочените задължения и отказа на Лицензионната комисия да даде лиценз на НЕГОВИЯ "П"ФК "Локомотив". Думите му бяха в отговор на въпроса "Ще поискате ли помощ от феновете?", а самият отговор бе, че няма да иска помощ от нас, защото:

"Кога сте виждали такава? Всичко винаги е зависело само от мен."

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че именно феновете, абсолютно безвъзмездно, сложиха седалките, които и до момента... е, красят вече не е правилната дума, но да кажем придават на ст. "Локомотив" вида, в който той малко или много се намира днес?

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че именно феновете, абсолютно безвъзмездно, спасяваха нееднократно прекратяването на мачове заради поройни дъждове, отводнявайки терена?

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че именно феновете, абсолютно безвъзмездно, ринат сняг на стадиона вече всяка зима, за да може отборът да изиграе първите си мачове в първенството за календарната година в края на февруари и началото на март?

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че именно феновете абсолютно безвъзмездно уреждаха бои и боядисваха огради последния път, когато имаше подобна инициатива?

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че именно феновете, абсолютно безвъзмездно, търчаха да уреждат създаването на функциониращ сайт за вашия "П"ФК "Локомотив", какъвто сайт в 21-ви век вашият "П"ФК "Локомотив" се провали да поддържа и трябваше да получаваме запитвания за цена на играчите на вашият "ПФК "Локомотив" в нашия форум?

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че именно феновете, абсолютно безвъзмездно, бяха впрегнати да леят бетон на уж ремонтиращият се в момента сектор "В" на ст. "Локомотив"?

А може би г-н Николайчо Гигов забрави, че феновете сме тези, колкото и малко останали след годините геноцид от страна на него и неговата клика, които подкрепят отбора НАВСЯКЪДЕ в страната и чужбина, отделяйки от личните си средства и време, защото вярват в Емблемата?

ВЯРА, г-н Гигов, е това, което имаме. Вяра, че когато туморът Николайчо Гигов се махне от Локомотив, слънцето ще изгрее... или залезе над "Надежда".

По-добре ужасен край, отколкото ужас без край, г-н Гигов.

Казано така, искаме да БЛАГОДАРИМ с цялото си сърце и душа на настоящия отбор, на абсолютно всички футболисти и треньори, които оставиха сърцата си на терена за Емблемата през последните месеци и направиха този, може би последен, сезон на Иконата Локомотив така незабравим за нас, доказвайки на всички неверници или чисти хейтъри, че където е текло пак ще тече.

Че Институцията Локомотив е над всекиго и над всичко.

И най-вече над МИШОЦИ като вас, г-н Николайчо Гигов.

Това е. Това сме ние:

ЕДНА ЕМБЛЕМА, ЕДНО ИМЕ – САМО ЛОКО, САМО НИЕ!